Tule suunnittelemaan, millainen kaupunginosasi on 2050

260

Onko sinulla hyviä ideoita siitä, millaista Helsingissä on 30–40 vuoden kuluttua? Missä sijaitsevat parhaat paikat rakentamiselle, mihin tarvitaan uusia kulkuväyliä ja missä ovat puistot ja muut viheralueet? Pitäisikö kaupunginosia tiivistää pikkukaupungeiksi, joissa on viihtyisiä kävelykeskustoja ja hyvät palvelut? Maunulaa ja muita pohjoisia kaupunginosia (Tuusulanväylän ja Lahdenväylän suunnan kaupunginosat) koskeva suunnittelutilaisuus on keskiviikkona 5.3.2014 klo 17-20 näyttelytila Laiturilla Kampissa.

Kaupunkisuunnitteluvirasto järjestää helmi–maaliskuun vaihteessa neljä yleiskaavaan liittyvää työpajaa. Hetki suunnittelijana -työpajoissa kaupunkilaiset suunnittelevat, millainen oma kaupunginosa on vuonna 2050.

Työpajoissa keskitytään eri päivinä eri alueisiin:

keskiviikko 26.2. kantakaupunki
torstai 27.2. itäinen Helsinki (Itäväylän suunnan kaupunginosat)
keskiviikko 5.3. keskinen ja pohjoinen Helsinki (Tuusulanväylän ja Lahdenväylän suunnan kaupunginosat)
torstai 6.3. läntinen Helsinki (Turunväylän, Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suunnan kaupunginosat)

Kaikki työpajat pidetään kello 17–20 info- ja näyttelytila Laiturilla Kampin vanhalla linja-autoasemalla, Narinkka 2.

Pajoissa työskennellään työryhmissä. Ryhmät voivat käyttää apunaan yleiskaava- ja liikennesuunnittelijoita sekä loppuvuodesta tehdyn karttakyselyn tuloksia – yli 4 000 ihmisen näkemyksiä Helsingistä ja sen kehittämisestä. Yleiskaavoittajat kertovat myös omia ajatuksiaan alueen suunnittelusta.

Osallistuminen on helppoa. Ilmoita mukaan itsesi tai kerralla koko ryhmä 14.2.2014 mennessä. Mieti, mitä kaupunginosaa haluat suunnitella, ja valitse päivä. Ilmoittaudu pian, sillä työpajoihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Osallistuminen ei edellytä perehtymistä aineistoon etukäteen, vaan voit tulla juuri niiden ideoiden kanssa, joita sinulla jo on. Työpajojen tuotokset julkaistaan yleiskaavan verkkosivuilla, jossa ne ovat kaikkien nähtävänä ja kommentoitavana.

LISÄTIETOJA
Yleiskaavan sivut  

Ks. myös tietoja Helsingin kaupunginosayhdistykset Helka ry:n yleiskaavaseminaarista