Adressi bussilinjan 62 puolesta

371

Helsingin seudun bussiliikenteen muutossuunnitelmissa esitetään Maunulan bussilinjan 62 lopettamista ja korvaamista linjalla 51, joka alkaisi kiertää Maunulassa pidempää reittiä. Muutosesitystä vastaan on käynnistynyt adressikeräys.

HSL:n suunnitelmissa ehdotettu muutos heikentäisi ns. vanhan Maunulan ja Metsälän suoria bussiyhteyksiä Sörnäisten metroasemalle, Rautatientorille ja Hämeentien suuntaan. Se heikentäisi muun muassa yhteyksiä Kinaporin palvelukeskukseen, Kelan toimistoon, asukastalo Saunabaarille, Maunulan uurnalehtoon ja Pirkkolan urheilupuistoon.

Toisaalta bussi 51 ajaa Malminkartanosta Hakaniemeen pitkää reittiä, jolla on jo nyt vaikea pysyä aikataulussa ja joka on ruuhka-aikoina täyttä. Maunulaan rakennettavat uudet asunnot ja monitoimitalo tuovat reiteille myös lisää matkustajia.

Adressissa esitetään, että Maunulan bussilinja 62 säilytetään ja sen vuoroja lisätään. Päiväaikojen lisäksi bussille 62 tarvitaan myös ilta- ja viikonloppuvuoroja.

Keräyksen on käynnistänyt Bussi 62:n puolesta –ryhmä.

http://www.adressit.com/maunulan_bussilinjaa_62_ei_saa_lopettaa