Maunulan kirkko

884

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maunula kuuluu Oulunkylän seurakuntaan, joka itsenäistyi Helsingin maaseurakunnasta 1920.

Osoitteessa Metsäpurontie 15 sijaitseva Maunulan kirkko valmistui 1980, mutta arkkitehti Ahti Korhonen suunnitteli sen jo 1976-78. Tiloissa on useita taideteoksia, mm. seurakuntasalissa Maunulassa asuneen akateemikko Sam Vannin maalaus Mooses ja laintaulut. Alttaritauluna on kuvanveistäjä, taidegraafikko Heikki Niemisen puu- ja kupariveistos Krusifiksi vuodelta 1981. Aulan Enkeli-veistos on kuvanveistäjä ja taidemaalari Aira Salosmaan.

Kirkkorakennuksesta lähetetään Verkkokirkon kirkolliset toimitukset.

Maunulan kirkko

Verkkokirkon sivuilla on tallenteita ja suoria lähetyksiä Maunulan kirkosta.

Iso kuva: Heidi Gabrielsson, lisäkuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde