Maunulan ala-aste ja liikuntahalli

1181


Koulun mäeltä on hyvä näkymä Metsäpurontielle ja täältä havaitseekin hyvin että koulun sijainnilla on suuri merkitys Maunulan kaupunkikuvassa – koulu keskellä kylää.

Maunulan ensimmäisen koulurakennuksen suunnitteli 1955 Sahanmäen arkkitehti Hilding Ekelund ja uudemman ylärakennuksen Toivo Löyskä 1957.  Oppilaita oli enimmillään 1500, vuonna 2015 nelisensataa. Koulussa annetaan myös englanninkielistä opetusta ja samassa rakennuksessa toimii ruotsinkielinen Månsas lågstadieskola. Ruotsinkielisen päiväkodin viipalerakennus sijaitsee koulun pihamaalla.

Ala-aste oli aikoinaan Suomen suurin koulu, sillä se oli opettajakoulutuslaitoksen harjoittelukoulu. Tätä kirjoitettaessa 2015 koulu on luokanopettajaksi opiskelevien kenttäkoulu.

Pihapiirissä on monenlaista toimintaa päivähoidosta nuorisotyöhön. Koulu on omakohtaisesti tuttu monelle maunulalaiselle myös iltaharrastusten paikkana, liikuntatilana ja äänestyspaikkana. 

Koulua on käynyt moni koko kansalle tuttu koululainen. Kirka Babitzin sekä veljekset Aki ja Riku Riihilahti kävivät tätä koulua, samoin Risto Räppääjän tunnussävelestä tunnettu musiikin monitoimimies Iiro Rantala, Metsäpurontien urheiluliikkeen omistajan poika. Hän oli kolmannelta luokalta lähtien musiikkiluokalla ja soitteli välitunnilla koulun pianoa.

Liikuntahalli 

liikuntahalli maunula p img 0388 sp

Koulun vieressä (Maunulanmäki 3-5) on Maunulan liikuntahalli, joka sijaitsee väestösuojassa. Kolmeen liikuntahalliin laskeudutaan hissillä ja alhaalla voi ihailla väestösuojan komeaa luolastoa. Hallien kevytrakenteiset seinät on nopeasti purettavissa, jos niitä tarvitaan joskus alkuperäiseen tarkoitukseensa.

 

Iso kuva: Heidi Gabrielsson, lisäkuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde