109. aluefoorumi: Helsingin kulttuurimalli ja Maunula/tilaisuuden materiaali ja valokuvat

300

Maunulan 109. aluefoorumi pidettiin maanantaina 23.3.2015 Asukastalo Saunabaarilla. Aluefoorumilla keskusteltiin Helsingin uudesta osallistavasta kulttuurityön mallista ja sen pilotoinnista Maunulassa. Helsingin mallia esitteli kulttuurisuunnittelija Sara Kuusi Helsingin kulttuurikeskuksesta. Avustusten haku alkaa 30.3. ja päättyy 12.6.2015. Päätökset avustuksista tehdään lokakuussa 2015 ja hankkeet käynnistyvät vuoden 2016 alusta. Hankkeet ovat pitkäkestoisia eli niiden kesto voi olla jopa kolme vuotta.

Maunulan lisäksi muita Helsingin malli pilottialueita ovat Vuosaari, Kaarelan alue eli Kannelmäki ja Malminkartano sekä Jakomäen ja Kivikon asuinalueet.

Tilaisuudessa pohdittiin Maunulan uuden kesällä 2016 valmistuvan kirjaston, työväenopiston ja nuorisotoimen yhteisen toimitilan ja Helsingin mallin synergisiä suhteita. Lisäksi tilaisuudessa nousi esille kysymys, miten paikalliset taiteilijat voivat osallistua hankkeisiin. Paikalla oli myös kaupunkitutkijoita, joita kiinnostaa Helsingin mallin sovellutukset.

Aika: ma 23.3.2015 klo 18-20
Paikka: Asukastalo Saunabaari, Metsäpurontie 25, 3. krs.

Valokuvia 109. aluefoorumista2.2 MB

pdfEsityskalvoja aiheesta1.55 MB 

pdfSara Kuusen esitys Helsingin mallista877.68 KB  

LISÄTIETOJA
Uutinen 13.3.2015 Maunulasta Helsingin mallin pilotti 

Helsingin malli 

Raportti Lyonin mallista, joka on Helsingin malli esikuva     

Mikä on Maunulan aluefoorumi?