Kaupunkisuunnittelumessuilta näkökulmia kaupungin kasvuun

299

Laiturilla 13.–18. huhtikuuta järjestettävien Kaupunkisuunnittelumessujen teemana on kaupungin kasvu. Kaikille kaupunkilaisille suunnatuilla messuilla keskustelun herättäjinä toimii 17 messuosastoa ja 22 tapahtumaa, jotka tarjoavat erilaisia näkemyksiä teemaan.

Messuilla halutaan avata moniäänistä keskustelua kaupungin kasvusta. Mukana on niin julkishallinnon, oppilaitosten, järjestöjen kuin eri organisaatioidenkin näkökulmia ja ratkaisumalleja. Osastoilla esitellään asumisen vaihtoehtoja, kaupunkivisioita ja parhaita käytäntöjä maailmalta.

Helsinki varautuu kasvuun uuden yleiskaavan myötä. Ajankohtaisia teemoja ovat täydennysrakentaminen, raideliikenneverkosto ja kaupunkibulevardit. Yleiskaavan lisäksi kaupunkisuunnitteluviraston osastoilla ovat esillä ajankohtaiset asemakaava- ja liikennehankkeet, Östersundom, Lähiöprojekti, Helsinki-kerrostalo ja pyöräily.

Keskusteluja ja ohjelmaa maanantaista lauantaihin

Kaupunkisuunnittelun kohtauspaikka Laituri toimii areenana eri toimijoiden lukuisille tapahtumille viikon aikana.
Messut käynnistyvät avajaisten myötä uuden apulaiskaupunginjohtajan Anni Sinnemäen sekä kaupunkisuunnitteluviraston päällikön Mikko Ahon keskustelulla. Viikon ohjelmassa on myös liikenneilta sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan paneelikeskustelu.

Millainen on tulevaisuuden Helsinki nuorille? Miten saada lisää kaupunkia Helsinkiin? Mikä on muotoilun rooli kaupunkisuunnittelussa? Millaisella yhteistyöllä löytyy vastauksia kaupunkiseudun haasteisiin? Muun muassa nämä ovat viikon seminaarien ja keskustelutilaisuuksien kysymyksiä.

Messuviikon ohjelmaan – näytteilleasettajiin ja tapahtumiin – voi tutustua Laiturin verkkosivuilla. Painetun messuohjelman voi noutaa Laiturilta. Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia.

Tervetuloa sukeltamaan kaupunkisuunnittelun mielenkiintoiseen maailmaan!

Kaupunkisuunnittelumessut 13.–18.4.2015
Info- ja näyttelytila Laituri
Narinkka 2, Kamppi
ma–pe 10–19, la 12–16

Lisää aiheesta

Kaupunkisuunnittelumessujen ohjelma ja näytteilleasettajat