Lampuotilantie

741

Lampuotilantien uudet pientalot

 

 

 

 

 

 

Lampuotilantien loppupäähän rakennettiin 12:sta pientalon ketju 2000-luvulla  Ne ovat  kaupunginosan uusimpia rakennuksia, joita käynnissä oleva täydennysrakentaminen tuo jo olemassa olevien palveluiden lähelle.

Lampuotilantie 35

Talot ovat esimerkki ryhmärakentamisesta. Tämä toteutus voitti ideakilpailun, jossa voittanut ehdotus sai lunastaa tontin.

Raadin perustelut olivat:
”Ehdotus on kauniisti istutettu maastoon. Rakennusten massat ovat kaunissuhteiset ja riittävän kokoiset pientalorivistön päätteeksi. Julkisivut ovat ammattitaitoisesti laaditut ja harmoniset. Pihajärjestelyissä on nähtävissä samaa sommittelutaitoa kuin julkisivuissakin. Autopaikkojen sijoitus hyödyntää ryhmärakentamisen ideaa ja on järjestetty tehokkaasti. Tilasuunnittelu on osaavaa ja näyttävää, pohjaratkaisut ovat erinomaiset. Myös nykymääräysten edellyttämä sisäänkäyntien mahdollinen esteettömyysvaatimus on toteutettavissa. Kellarittomuus säästää myös monelta vaikealta toteutukselta. Ehdotus on kaunis ja harkiten laadittu kokonaisuus.”

Lisätietoja

Lampuotilantien rintamamiestalot

Lampuotilantie (katkaistu ajoneuvoliikenteeltä) jatkuu 1950-luvun rintamamiestaloina kadun molemmin puolin.

 

pk seuris rodo lisakuva spPuretun seurakuntatalon tontilla kasvaa haapoja ja mm. upeita vanhoja alppiruusuja.

 

 

 

 

 


Kuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde