Kerro mielipiteesi Jokerin varren kehittämisestä

418

Ajatuksia Raide-Jokerin pysäkkiratkaisuista ja linjan varren lisärakentamisesta voi kertoa vastaamalla karttakyselyyn osoitteessa kerrokartalla.hel.fi. Kyselyssä on mahdollista arvioida mm. pysäkeille johtavia reittejä, pysäkkien palveluita sekä arvioida Raide-Jokerin vaikutuksia omaan arkeen.

Radan pituus on noin 25 km, josta noin 16 km sijoittuu Helsinkiin ja 9 km Espooseen. Raideyhteys korvaa runkobussilinja 550:n eli ns. Bussi-Jokerin, joka on Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöity bussilinja.

Raide-Jokeri kulkee pääosin omalla väylällään, millä varmistetaan raitiovaunujen nopea ja häiriötön kulku. Rataa liikennöidään uusilla, korkealuokkaisilla raitiovaunuilla.

Pikaraitiotiellä on ennustettu olevan 140 000 matkustajaa arkivuorokaudessa vuonna 2040 arkivuorokaudessa. Nykyisin bussilinjalla 550 matkustaa 30 000 henkeä vuorokaudessa.

Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustot voivat päättää rakentamisesta näillä näkymin vuonna 2016, kun hankesuunnitelma on valmistunut ja radan kustannukset ja vaikutukset ovat riittävän tarkasti selvillä. Tavoitteena on aloittaa Raide-Jokerin liikennöinti viimeistään vuosina 2020–2022, jolloin linjan 550 liikennöintisopimus päättyy.

Raide-Jokeri pähkinänkuoressa

– Reitti: Itäkeskus–Viikki–Oulunkylä–Maunula–Haaga–Pitäjänmäki–Leppävaara–Laajalahti–Keilaniemi

– Radan pituus on 25 km, josta Helsingissä 16 km ja Espoossa 9 km

– Pysäkkipareja on alustavassa suunnitelmassa 32

– Linjalla ennustetaan olevan 140 000 matkustajaa arkivuorokaudessa vuonna 2040

– Tavoitteena on aloittaa liikennöinti vuosina 2020–2022