M – Kaupunginosa etsii murtautujaa

263

Maunulassa on lyhyen ajan sisällä murtauduttu kolmeen liiketilaan takapihan ikkunan kautta joko rikkomalla lasi tai irrottamalla ikkuna. Asuinalue voi ehkäistä rikoksia joko 1) teknisellä rikostentorjunnalla esim. parantamalla lukituksia, lisäämällä valaistusta, valvontakameroita ja muuta valvontateknologiaa tai 2) yhteisöllisellä rikostentorjunnalla. Yhteisöllisessä rikostentorjunnassa on tärkeää, että asukkaat tietävät, mitä jokaisen asukkaan kuuluu tehdä ja että tieto tapahtuneista rikoksista leviää nopeasti esimerkiksi kotisivujen uutisoinnin ja keskustelupalstan kautta. Tavoitteena on siis nostaa Maunulan kykyä ennalta ehkäistä rikoksia ja edistää rikosten selvittämistä.

Havaituista rikoksista kannattaa kertoa Maunulan kotisivujen keskustelupalstan kautta. Maunulan kotisivut taas puolestaan uutisoi rikoksista, mikäli saa tiedon tapahtuneesta.

Kansalaisten tehtävänä on ilmoittaa poliisille nopeasti havainnoistaan, jotka liittyvät rikolliseen toimintaan. Poliisi yhdistää saamansa tiedot ja pystyy tehokkaasti yhdistämään erilaisia tietoja, mikäli saa asukkailta vihjeitä.

Ilmoita tietosi poliisin vihjepuhelimen tai nettivinkin kautta. Poliisi reagoi nopeasti vihjetietoihin ja pyytää lisätietoja, jos tiedot ovat erityisen kiinnostavia.

Maunulassa on koettu turvallisuus parantunut Helsingin tietokeskuksen kolmen vuoden välein tekemissä tutkimuksissa. Varmista omalta osaltasi, että positiivinen kehitys Maunulassa jatkuu.

Maunulalaisten asunto-osakeyhtiöiden kannattaisi tehdä yhteistyötä rikostentorjunnassa ja vaihtaa kokemuksia esimerkiksi uusien lukitusjärjestelmien kustannuksista ja hyödyistä.

ILMOITA POLIISILLE HAVAINNOSTASI
Poliisin nettivinkki  

LISÄTIETOJA
Uutinen 11.1.2014 Koettu turvattomuus vähentynyt Maunulassa

Paikallinen rikostentorjunta  

Fritz Lang (1931) M – Eine Stadt sucht einen Mörder