113. aluefoorumi: Maunula seniorien asumisympäristönä

249

Maunulan 113. aluefoorumin teemana ma 28.9.2015 oli Maunula seniorien asumisympäristönä. Foorumilla käytiin keskustelua siitä, miten Maunulan väestörakenne on muuttunut ja millaisia parannuksia Maunulaan on tehty eri aikoina eri väestöryhmien kannalta. Lisäksi käytiin keskustelua, millaisia parannuksia Maunulaan jatkossa voisi tehdä senioreiden näkökulmasta? Suursuolla on ehdotettu Suursuonlaidasta kävelyreittiä Maunulan keskustaan. Reitin varrella olisi penkkejä levähdyspaikkoina.

Minne seniorit muuttavat Maunulassa ja mistä nämä seniorit tulevat? Naapurikaupunginosissa on vähän hissillisiä taloyhtiöitä. Maunulaan sen sijaan hissejä on asennettu vanhoihin kerrostaloja sekä lisäksi alueeelle on rakennettu uusia hissillisiä kerrostaloja.

Pitäisikö alueen väyliä kehittää esteettömiksi ja voisivatko seinioreiden kävelypolut kulkea taloyhtiöiden tonttien lävitse?

Maunulan asukkaista noin 23 % on yli 65 vuotiaita. Miten Saunabaarin ottoautomaatin lähtö vaikutti senioireiden elämään?

Kiinnostavaa on arvioida, miten lapsiperheiden näkemykset poikkeavat senioreiden mielipiteistä vai voidaanko näiden ryhmien tarpeita edistää samoilla toimenpiteillä esimerkiksi asumisympäristön esteettömyyttä parantamalla.

TILAISUUDEN ESITYSKALVOT
Materiaali 28.9.20152.68 MB

Paikka: Asukastalo Saunabaari, Maunulasali (Metsäpurontie 25).
Aika: ma 28.9.2015 klo 18-20

LISÄTIETOJA
Maunulan 91. aluefoorumi 26.3.2012  

Maunulan 110. aluefooumi 204.2015

Maunulan aluefoorumi