Maunulan kirkko hätämajaksi

298

Helsingin seurakunnat majoittavat turvapaikanhakijoita torstai-illasta 17.9.2015 alkaen Maunulan kirkolle. Ovien avaaminen hätämajoituskäyttöön on vastaus Helsingin kaupungilta tulleeseen avunpyyntöön vastaanottokeskusten täytyttyä. Tilaa kirkolla on noin sadalle henkilölle. Majoitusapua tarvitaan tällä tietoa noin pariksi viikoksi eli syys-lokakuun vaihteeseen.

Maunulan lisäksi Helsingin seurakunnat majoittavat tällä hetkellä turvapaikanhakijoita väliaikaisesti Lauttasaaren kirkolla ja pitempikestoisesti Munkkiniemen vanhassa seurakuntatalossa. Mikael Agricolan kirkon kryptaan ensimmäisenä majoitetut pakolaiset on jo siirretty pysyvämpiin tiloihin.

”Seurakuntamme jäsenet ovat rohkaisseet ja olleet aloitteellisia siinä, että tarjoamme hätämajoitusta. Maunulan kirkon normaalia viikkotoimintaa siirrämme tilapäisesti muille kirkoille. Uusia vapaaehtoisia tarvitsemme Maunulaan erilaisiin arkisiin askareisiin”, sanoo Oulunkylän kirkkoherra Ulla Kosonen.

LISÄTIETOJA
Kaikki vapaaehtoistehtävät löytyvät netissä

Uutinen 17.9.2015: Maunulan kirkko hätämajaksi