Mosaiikkiteatterin kaikille avoin esitys 6.12. Klo 15.00

323

Mosaiikkiteatterin  esitys ”Minun Suomeni” on sunnuntaina 6.12. Klo 15.00 Saunabaarin Vaahterasalissa. Esitykseen on vapaa pääsy. Mosaiikkiteatteri on erityinen teatteriryhmä, joka on löytänyt kotisalikseen Maunulan tunnelmallisen Vaahterasalin. Teatteriryhmä on erikoistunut kuuntelemaan ja kohtaamaan hyvin erilaisia yleisöjä. Pääsääntöisesti Mosaiikkiteatteri käyttää menetelmänään Playback-teatteria eli tarinateatteria.

Jonathan Foxin 1970-luvulla kehittämä yhteisöteatterin muoto on improvisaatioon pohjautuvaa, kuuntelemisen merkitystä korostavaa teatteria. Playback-teatteri on spontaania ja vuorovaikutteista teatteria. Katsojat kertovat ohjaajan avustuksella tunnetiloja, ajatuksia, välähdyksiä elämästään tai kokonaisia tarinoita, joiden pohjalta näyttelijät ja muusikko synnyttävät teatteriesityksen.

Useimmat Mosaiikkiteatterin esitykset eivät ole avoimia esityksiä, vaan kohdentuvat tietyille rajatuille yleisöille kuten työyhteisöille tai erilaisten kehittämishankkeiden toteuttajille. Kaikille avoimilla esityksillä Mosaiikkiteatteri haluaa olla aktiivinen reagoimaan yhteiskunnallisiin muutoksiin ja nostamaan esiin ja kuulemaan myös niitä ääniä, jotka uhkaavat jäädä ajassamme kuulematta. Alkusyksystä Saunabaarissa oltiin erilaisuuden teeman ympärillä otsikolla ”Kiehtova, pelottava erilaisuus”.

Seuraavan kerran Mosaiikkiteatterin esitykseen pääsee mukaan itsenäisyyspäivänä. Esityksen teemana on ”Minun Suomeni”. Esitys kestää noin puolitoista tuntia – ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa niin tarina-arkun auettua kuullaan pieniä ja isoja kertomuksia vapaasti rönsyillen ja tarinan siivillä lentäen maisemasta toiseen. Ja kun puolitoista tuntia on ohi, moni tarina odottaa jo malttamattomana seuraavaa kertaa.

Jokaisen tarina on tärkeä. Jokainen ihminen on tärkeä. Playback-teatterin kehittäneen Jonathan Foxin sanoin: ”Kuulluksi tuleminen on terapeuttinen kokemus.”

Mosaiikkiteatterin seuraava esitys: Minun Suomeni” Sunnuntaina 6.12. Klo 15.00 Saunabaarin Vaahterasalissa. Esitykseen on vapaa pääsy.