116. aluefoorumi: Kansallisteatterin Maunulan hankkeen esittely

275

Maunulan 116. aluefoorumi pidettiin ma 25.1.2016 klo 18-20 Asukastalo Saunabaarilla (Metsäpurontie 25, 3. krs., Maunulasali). Tilaisuuden aiheena oli Kansallisteatterin Maunulan maisema -hankkeen esittely. Kansallisteatterin hankketta esittelevät suunnittelija Eveliina Heinonen, dramaturgi Juho Gröndahl,  tuottaja Salli Berghäll ja teatterikuraattori Pirjo Virtanen. Lisäksi Minna Tarkka m-cultista esitteli 15.1.2016 päättyneen kansainvälisen hankehaun tuloksia. Hakemuksia tuli melkein 400 kpl 63 maasta. Suurin osa näistä kohdistui Maunulaan.

Maunulassa on käynnistynyt tammikuussa 2016 Helsingin uuden kulttuurimallin kaksi hanketta. M-cultin yhteisöllisen mediataiteen residenssit -hanketta esiteltiin edellisessä 115. aluefoorumissa.

Tilaisuuden valokuvat1.76 MB

Käy tykkäämässä Maunulan maisema -hankkeen FB-sivuilla!!!

LISÄTIETOJA
Kansallisteatterin Maunulan maisema -hankkeen kotisivut

Helsingin mallin hankkeet

M-cultin hankkeen esittely 115. aluefoorumilla 30.11.2015

 

 

Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiö / Maunulan maisema

Suomen kansallisteatterin hankkeen tavoitteena on teatterin keinoin vahvistaa Maunulassa alueellista itsetuntoa ja yhteenkuuluvuutta sekä rohkaista asukkaita aktiivisiksi osallistujiksi. Kansallisteatteri järjestää mm. eri-ikäisiä ja -taustaisia asukkaita yhteen tuovia Taidetalkoot-tapahtumia, työpajoja ja esityksellisiä kokonaisuuksia. Pyrkimyksenä on tavoittaa eri tavoin valtaosa alueen asukkaista vuoden 2018 loppuun mennessä.

Mediakulttuuriyhdistys m-cult ry / Osallistavan yhteisötaiteen residenssit

M-cult tuo yhteisöllisen mediataiteen työkalunsa Maunulaan. Alueella työskentelevät residenssitaiteilijat ja mediataiteen työpajat auttavat osallistujat alkuun omien tuotantojensa parissa. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien itseilmaisua ja kehittää alueen identiteettiä. Yksittäisten projektien sijaan pyrkimyksenä on juurruttaa yhteisöllinen mediataide Maunulaan pitempiaikaisesti.