Liikuntavirasto: Lähiöliikunnan tarjonta supistuu kesän jälkeen

356

Liikuntavirasto ilmoittaa, että lähiöliikunta tulee saamaan erillisrahoitusta vielä kevään 2016, mutta sen jälkeen rahoitus päättyy. Liikuntaviraston lähiöliikuttajat jatkavat lähiöliikunnan toteuttamista joka alueella, mutta ulkopuolisen rahoituksen päättyessä tarjonta tulee supistumaan.

Liikuntaviraston vastaus 22.12016 asukkaiden kirjeeseen:

Helsingin kaupungin liikuntavirasto on toteuttanut lähiöliikuntatoimintaa lähes kaksikymmentä vuotta neljällä eri alueella Helsingissä, yksi näistä on Maunula – Haagan alue. Toimintaa on toteutettu koko tänä aikana liikuntaviraston ulkopuolisella projektirahoituksella. Rahoituksella on pystytty toteuttamaan avointa asukastoimintaa sekä myös kohdennettua toimintaa erityistä tukea tarvitseville kohderyhmille. Lähiöliikunnan työntekijät eli lähiöliikuttajat ovat liikuntaviraston työntekijöitä, mutta ulkopuolisella rahoituksella olemme pystyneet palkkaamaan ulkopuolisia tuntityöntekijöitä sekä vuokraamaan muita liikuntatiloja kattamaan monipuolista liikuntatarjontaa.

Liikuntavirasto tulee saamaan erillisrahoitusta vielä kevään 2016 lähiöliikuntatoimintaan, mutta sen jälkeen rahoitus valitettavasti päättyy. Liikuntaviraston lähiöliikuttajat jatkavat lähiöliikunnan toteuttamista joka alueella, mutta ulkopuolisen rahoituksen päättyessä tarjonta tulee supistumaan.

Toiminnan painopisteet ja alueet ovat muuttuneet vuosien aikana lähiöprojektin tavoitteiden ja kohdennusten mukaisesti. Toimintaa on lähdetty kehittämään uusille lähiöalueille ja kohderyhmille ja vastaavasti joissakin lähiöissä toiminta on päättynyt. Maunulan lähiöliikuttajan toimenkuvaan tulee jatkossa liittymään vahvasti läntisen

Helsingin nuorten liikuntaan aktivoiminen (Maunula, Kannelmäki, Pohjois-Haaga, Pitäjänmäki). Siitä huolimatta jatkamme omilla resursseillamme myös Maunulan lähiöliikuntaa. Olemme myös aktiivisesti hakeneet ulkopuolista rahoitusta toiminnan jatkamiseen, mutta päätöksiä emme ole rahoituksesta vielä saaneet.

Suunnittelemme kevään 2016 aikana lähiöliikunnan tulevaa liikuntakautta ja toivottavasti saamme myös myönteisiä päätöksiä hakemaamme erillisrahoitukseen. Yritämme tarjota alueen asukkaille monipuolisia ja vaihtoehtoisia liikuntamuotoja omissa tiloissamme ja esimerkiksi yhdistämään lähiöliikunnan tunteja olemassa oleviin senioriliikuntapalveluihimme.

Otamme myös mielellämme palautetta vastaan asukkailta ja asiakkailta, jotta voimme yhdessä suunnitella ja pohtia, mihin toiminnassa jatkossa keskitytään ja mitkä palvelut ovat kaikkein tärkeimpiä asukkaiden kannalta.

LISÄTIETOJA
Liikuntaviraston lähiöliikunta