Hevimetallinpaljastimet pärähtävät käyntiin Lemmy-huoltsikalla 6.6.

346

Maunulan kaupunginosassa on keväällä 2016 käynnistynyt yhteisöllisen mediataiteen residenssiohjelma. Kansainväliset taiteilijat työskentelevät Maunulassa yhteisöllisesti kehittäen uusia teoksia paikallisten asukkaiden kanssa. Steve Maherin Heavy Metal Detector -kävelyt käynnistyvät 6.6.2016 klo 16 Pirkkolantiellä, jossa asukkaiden järjestämä “Lemmy ja me Maunulassa” -muistotilaisuus kunnioittaa Motörheadin Lemmyn vierailua paikallisella huoltoasemalla.

“Koskaan ennen ei Maunulassa ole ollut tällaista”, iloitsee Hannele Rankamo Maunulan Mediapajalta, joka on tarjonnut tilat taiteilijoiden työpisteelle. “Maunulan asukkaat ovat ottaneet taiteilijat avosylin vastaan”, sanoo Minna Tarkka residenssiohjelmaa tuottavasta m-cultista. Hänen mukaansa yhteisöllisyydestään tunnettu Maunula elää parhaillaan kulttuurirenessanssia, jota siivittää taideprojektien lisäksi syksyllä avautuva Maunula-talo. “Toivomme että residenssien avulla voimme madaltaa kynnystä tulla kokemaan myös nykytaiteen kokeellisia muotoja.”

Steve Maherin Heavy Metal Detector -kaupunkikävelyissä tavalliset metallinpaljastimet on tuunattu niin, että ne havaitessaan maastossa metallia päräyttävät käyttäjän kuulokkeisiin hevimetallimusiikkia. Musiikkikooste on toteutettu yhteistyössä helsinkiläisten hevibändien kanssa. “Heavy Metal Detector on kunnianosoitus suomalaisen hevimetallin moninaisille alakulttuureille. Tavoitteena on tarjota uusi ja hauska tapa kuunnella heviä ja löytää sille uusia yleisöjä”, kertoo Steve Maher.

Koreografi Juli Reinartzin media- ja tanssipajassa 9-13 -vuotiaille pohditaan, miten lapset liikkuvat mediakuvien täyttämässä maisemassa. “Odotin lasten toistavan pop-kulttuurin kuvastoa mutta yllätyin. Heillä on täysin oma nettikulttuurinsa”, Juli Reinartz kertoo Mediapajalla. Työpaja ja sen lopuksi järjestettävä esitys tapahtuvat Maunulan kirkolla, joka tunnetaan myös Suomen ensimmäisenä nettikirkkona vuodelta 2002.

Hevimetallinpaljastimet pörisevät Helsingin keskustassa: 8.6.2016 vuorossa on Vanha kirkkopuisto ja 12.6.2016 Musiikkitalon edusta. Varaa paikkasi kävelyille täältä!

Residenssit tuottaa Mediakulttuuriyhdistys m-cult. Maunulan taiteilijaresidenssit järjestetään 2016-18 osana Helsingin malli -taidepilotteja sekä kansainvälistä Collaborative Arts Partnership Programme -verkostoa.

Maunulan taiteilijoita ja tapahtumia seurataan m-cult Maunulassa -sivustolla.

Lisätietoja ja yhteydenotot
Minna Tarkka, toiminnanjohtaja, m-cult minna.tarkka@m-cult.org 050-5203167
Kaisa Kukkonen, tuottaja, m-cult kaisa.kukkonen@m-cult.org 041-4361793