Maunula-talon avoin foorumi 18.8.: talon toiminta alkaa!

283

Tervetuloa Saunabaarille (Metsäpurontie 25) Maunula-talon avoimeen foorumiin 18.8. klo 18-20 ideoimaan, kuulemaan talosta ja valitsemaan asukasedustajat talon toimintaa suunnittelemaan neuvottelukuntaan!

Maunula-talon toiminta alkaa elokuussa vaikka talo avataan vasta joulukuussa 2016. Talo on kirjasto, työväenopisto ja nuorisotalo – ja asukkaiden ja käyttäjien kohtaamispaikka monin tavoin. Suunnittelimme taloa yhdessä asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden sekä arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Asukkaat olivat kuin neljäs ”virasto” suunnitteluprosessissa. Seuraavaksi päästään vaikuttamaan suoraan talon toimintaan. Ajatus on madaltaa raja-aidat työväenopiston, nuorisotalon ja kirjaston välillä, ja tuoda talo lähelle alueen asukkaiden ja muiden käyttäjien arkea.

Talolla on aivan uudenlainen, demokraattinen toimintamalli. Se otetaan käyttöön 18.8. Käynnissä oleva osallistuva budjetointi (äänestys 28.8. saakka) on osa talon toimintaa. Kaksi kertaa vuodessa järjestetään Maunula-talon avoin foorumi, siellä tuodaan esiin ideoita ja keskustellaan taloon liittyvistä asioista. Lisäksi valitaan edustajat talon neuvottelukuntaan (kolme varsinaista ja kolme varahenkilöä). Heistä yksi istuu talon johtotiimissä, kun siellä on toimintaan ja käyttäjiin liittyviä, pikemminkin kuin käytännön hallinnointiin ja johtamiseen liittyviä asioita.

Kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan. Toivomme, että kiinnostuneet ilmoittautuisivat jo etukäteen. Itseään voi esitellä esimerkiksi näiden nettisivujen tai vaikkapa Maunula-talon facebook-ryhmän kautta. Ehdolle voi tulla myös paikan päällä ja vaikka ilmoittautua itse. Samalla valitaan asukkaat avajaisviikon tapahtumien valmisteluryhmään. Tervetuloa mukaan!

Alustava ohjelma:
– Esitellään talon taustat 80-luvulta alkaen, osallistuvan suunnittelun prosessi vuodesta 2013 ja kesällä 2016 valmistunut toimintamalli
– Hyväksytään toimintamalli (jos ei hyväksytä, uudelleen valmisteluun)
– Keskustellaan toiveista ja esitellään talo (virtuallisesti)
– Valitaan asukasedustajat neuvottelukuntaan.
– Valitaan asukkaiden edustajat avajaisviikon suunnitteluun.
– Evästetään edustajat ja otetaan esille muut asiat.

Talon virallinen avajaisviikko on 30.1.–5.2.2017. Päivät kalenteriin!

Maunula-talon ensimmäinen avoin foorumi järjestetään 18.8. klo 18, Asukastalo Saunabaarilla, Metsäpurontie 25.

LISÄTIETOJA
Maunula-talon sivusto