Maunula-talon asukasedustajat on valittu

331

Maunula-talon asukkaiden ja käyttäjien edustajat tulevaan Maunula-talon neuvottelukuntaan valittiin avoimella foorumilla torstaina 18.8.2016 Asukastalo Saunabaarilla. Valituiksi tulivat Omar Bahaaldin (22 ääntä), Jaana Taskinen (17 ääntä) ja Kirsti Tuominen (13 ääntä). Neuvottelukuntaan valittiin kolme varsinaista ja kolme varahenkilöä. Varalle valittiin Tapani Kontiala (11 ääntä), Minna Tarkka (11 ääntä) ja Marja Salmela (6 ääntä). Muut neuvottelukunnan jäsenet ovat talon johtotiimin ja työntekijöiden edustajia kirjastosta, työväenopistosta ja nuorisotalolta. Neuvottelukunnan avulla asukkaat ja käyttäjät pääsevät vaikuttamaan suoraan talon toimintaan ja linjauksiin. Neuvottelukunta kokoontuu 2–4 kertaa vuodessa. Maunula-talo avataan joulukuussa 2016.

Omar Bahaaldin on kotoisin Pohjois-Irakista, jossa kasvoi sotalapsena. Vuonna 1989 hän joutui pakenemaan pois Irakista, ja vuonna 1990 pääsi Suomeen kiintiöpakolaisena. Bahaaldin opiskeli kaksi vuotta suomen kieltä, minkä jälkeen pääsi työelämään ja tulkkikoulutukseen. Vuonna 1994 hän muutti Helsinkiin ja on asunut viimeiset kymmenen vuotta Maunulassa ja työskennellyt tulkkina.

Jaana Taskinen on koulutukseltaan Teatteritaiteen maisteri ja teatteriopettaja. Vuodesta 2006 lähtien hän on toiminut helsinkiläisen Q-teatterin yleisötyövastaavana ja Nuorten Teatterin johtajana ja ohjaajana. Jaana on asunut Pirkkolassa vuodesta 2014 ja sitä ennen useita vuosia Metsälässä.

Kirsti Tuominen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja kirjastonhoitaja. Hän jäi eläkkeelle vajaat kaksi vuotta sitten Kallion kirjaston johtajan tehtävistä. Tuominen on asunut alueella miltei neljäkymmentä vuotta, ensin Maunulassa ja vuodesta 1990 lähtien Pirkkolassa.

LISÄTIETOJA
Maunula-talon sivut