Entinen Kino Maunula

1159

Elokuvateatteri Kino Maunula toimi vuodet 1956-62, ja suljettiin kun televisio yleistyessään vei katsojat. Kino-Maunula avattiin 3.6.1956 ja ensimäinen elokuva oli Tuntematon sotilas. Teatterissa näytettiin myös vuonna 1957 Jorma Nortimon Pikku Ilona ja hänen karitsansa, jossa näytteli myös maunulalaisia lapsia.

Kolmikerroksisen asuin- ja liiketalon Metsäpurontie 16, jonka siipenä elokuvateatteri on, suunnittelivat arkkitehdit Larvesen ja Gyldén 1955. Liiketilat ovat katutasoa ylempänä ja niihin noustaan kadulta muutama porrasaskelma.

Elokuvaperinnettä jatkaa nyt Kalevalastudio, joka on elokuvan äänen tuottamiseen ja taltiointiin erikoistunut studioryhmä.

Kino Maunulasta kerrotaan kaupunkireporttereiden Maunula videossa.

Elokuvateatterin osuus alkaa n. kohdasta 3.40 min.

 

Iso kuva: Heidi Gabrielsson
Lisäkuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde