From Border to Home Revisited -seminaari: Eurooppalaisia asumisratkaisuja turvapaikanhakijoille 21.3.2017 Maunula-talolla

286

Miten luoda kestäviä ja toimivia asumisratkaisuja monikulttuurisiin kaupunkeihin? Kuinka helpottaa turvapaikanhakijoiden kotoutumista arkkitehtuurin keinoin?

From Border to Home Revisited -seminaari

21.3.2017 klo 13:30–17

Maunula-talo, Metsäpurosali,

Metsäpurontie 4, Helsinki

From Border to Home Revisited -seminaarissa kuullaan, millaisia ratkaisuja arkkitehdit ja suunnittelutyöryhmät ympäri Euroopan ovat ideoineet ja toteuttaneet maahanmuuttajien kasvavaan asuntotarpeeseen. Tilaisuus on jatkoa loppuvuodesta 2016 päättyneelle, Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa nähdylle Suomen paviljongin From Border to Home -näyttelylle.

Keskustelua aiheen tiimoilta jatketaan 21.3.2017 Maunula-talolla, näkökulmana maahanmuutto ja moninaisuus monikulttuurisen yhteiskunnan voimavarana. Huomioimalla moninaisuuden mahdollisuudet voimme etsiä keinoja parantaa turvapaikanhakijoiden elämänlaatua pitkällä tähtäimellä sekä integroida heidät osaksi paikallista yhteiskuntaa. Arkkitehtuurilla on suuri rooli tämän tavoitteen saavuttamisessa, sillä sen avulla voidaan luoda niin väliaikaista asumista turvapaikanhakijoille kuin kestäviä asuntoratkaisuja alati muuttuviin kaupunkeihin. Keskustelua pohjustavat kansainväliset asiantuntijat, jotka kertovat esimerkkejä siitä, miten Eurooppaan saapuville turvapaikanhakijoille voidaan luoda asuntoja ja töitä sekä siten integroida heidät osaksi paikallista yhteiskuntaa.

From Border to Home -kilpailutöiden pop-up-näyttely on esillä Maunula-talossa seminaaripäivänä.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tutustua vuodenvaihteessa avattuun Maunula-taloon Arkkitehtitoimisto K2S:n opastuksella.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Keskustelu käydään englanniksi.

Yhteistyössä: Arkkitehtuurimuseo ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Ilmoittaudu mukaan seminaariin osoitteessa https://los.fi/egrDS.

Lisätietoa tapahtumasta: http://frombordertohome.fi/

Tervetuloa!