Maunulan Sorsapuiston puistosuunnitelmaluonnos esillä 12.4.–26.4.

377

Helsingin kaupungin rakennusvirasto laatii suunnitelmaa Maunulassa sijaitsevan Sorsapuiston peruskorjaamiseksi. Peruskorjauksen tavoitteena on entistää Maunulan tärkein puistohistoriallinen kohde pohjautuen arkistoaineistoihin ja puistoinventointiin. Peruskorjauksessa pyritään parantamaan puiston houkuttelevuutta ja Maunulan alueellista reittiyhteyttä Sorsapuiston kautta Keskuspuiston ulkoilureiteille. Maunulalaisten intressi kohdistúu siihen, miten Sorsapuisto voi käyttää festaripaikkana. Maunulan Musaa ja Makkaraa on perinteisesti järjestetty elokuun viimeisenä lauantaina Sorsapuistossa.

Peruskorjauksessa Sorsapuiston rakenteita, nurmikoita ja kulkuväyliä parannetaan ja peruskorjataan. Huonokuntoista kasvillisuutta poistetaan ja uutta kasvillisuutta istutetaan.

Sorsapuiston peruskorjaus perustuu Maunulan aluesuunnitelmassa määriteltyyn kunnostustarpeeseen. Maunulan aluesuunnitelma löytyy sähköisenä rakennusviraston verkkosivuilta, kohdasta Suunnitelmat: Aluesuunnitelmat.

Puistosuunnitelmaluonnosta esitellään asukastilaisuudessa keskiviikkona 26. huhtikuuta 2016 klo 17.30–18.30 Maunulan Saunabaarin Maunulasalissa, Metsäpurontie 25.

Puistosuunnitelmaluonnos on esillä 12.4.–26.4.2017 klo 9–15 rakennusviraston asiakaspalvelussa, Elimäenkatu 5, ja Maunulan Mediapajassa, osoitteessa Metsäpurontie 25 (Saunabaari). Luonnokseen voi tutustua myös tällä verkkosivulla.

Mahdollinen palaute suunnitelmaluonnoksesta tulee osoittaa aluesuunnittelijalle 26.4.2017 mennessä.

Sorsapuiston suunnitelmaluonnos

Sorsapuisto, selostus

Lisätietoja:
Aluesuunnittelija Petri Arponen, rakennusvirasto, puh. 09 310 38955, sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi