Kaupunkisuunnittelumessut nostaa kadut valokeilaan

223

Helsingin kaupunkisuunnittelumessuilla 8.-13.5. käydään keskustelua ajankohtaisia hankkeista – Raide-Jokeri, kaupunkibulevardit, täydennysrakentaminen ja lähiöt. Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka järjestää torstaina 11.5. klo 18-20 tilaisuuden yleiskaavan toteutuksesta. Maanantaina 8.5. klo 6.30 -17.30 esitellään kaupunkibulevardien toteutusta teemalla Väylästä kaduksi – Helsingin kaupunkibulevardit. Messut pidetään kaupunkisuunnitteluviraston näyttely- ja infotila Laiturilla (Narinkka 2).

Kaupunkisuunnittelun kohtauspaikka Laituri toimii messujen ajan areenana eri toimijoiden tapahtumille tuoden keskusteluun muuttuvaa ja toimivaa Helsinkiä. Messuviikon kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia.

Maanantain 8.5. huippuluennolla tunnettu tukholmalaistutkija Alexander Ståhle luennoi katujen tulevaisuudesta ”Closer Together: This is the Future of Streets”. Viikon ohjelma on kattaus monipuolista keskustelua kaduista, niin taiteen, kaupunkisuunnittelun, historian kuin tutkimuksenkin näkökulmasta.

Katso messujen ohjelma oheisesta linkistä.

Kaupunkisuunnittelumessut 2017

8.–13.5.2017
Info- ja näyttelytila Laituri
Narinkka 2, Kamppi, 00100 Helsinki
ma–pe 10–19, la 12–16