Seurakunnan musiikilliset kesäkahvilat

385

Kesä koittaa jälleen Oulunkylän seurakunnan järjestämien musiikillisten kesäkahviloiden merkeissä. Kesäkahvilat ovat keskiviikkoisin 13.30 Oulunkylän kirkossa ja tiistaisin Käpylän kirkossa illalla klo 18. Maunulan kirkko menee remonttiin kesällä ja sen vuoksi siellä ei ole kesällä toimintaa. 

Torstaina 6.7. klo 13 Musiikillinen kesäkahvila Maunula-talossa teemalla Isoisän olkihattu, Tapio Rautavaaran musiikkia yhdessä laulaen ja kuunnellen. Pastori Raivo Savik, viulu, Arja Aholammi-Pylkkänen, laulu, kanttori Maija Pesonen-Kareinen ja Maunulan kirkon musiikkiryhmä. Kahvitarjoilu. Järjestäjänä Oulunkylän seurakunta Metsäpurosali, Metsäpurontie 4.

Tiistaisin klo 17 Kesähartaudet Maunulan uurnalehdossa, Pirkkolantie 22. Sateen sattuessa hartaus pidetään huoltorakennuksessa.

Kesäkahvilat Oulunkylän kirkossa (Teinintie 10)
Kesäkahviloissa on tarjolla kahvia ja musiikkia. Vapaaehtoinen kahvimaksu menee Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Tervetuloa! Ohjelma kirkkosalissa ja kahvi tilaisuuden jälkeen seurakuntasalissa.

Ke 7.6. klo 13.30 Iltapäivän barokki
Amore classico – myöhäisiän musiikkikasvatushanke esittäytyy. Heidi Kajander, huilu, Elina Pihko, nokkahuilu, Antti Ruuskanen, viulu ja Annamari Pölhö, cembalo esittävät G.F. Händel, B. Marcellon, G.Ph. Telemannin ja J.F. Faschin musiikkia. Mukana pastori Veli Pelkonen, diakoni Terhi Lahdensalo ja kanttori Katja Mäkiö.

Ke 14.6. klo 13.30 Meren äärellä
Heli Närhi, sopraano, Kari-Kyösti Silvennoinen, baritoni ja Maija Pesonen-Kareinen, piano ja urut esittävät mm. Lasse Mårtensonin, Oskar Merikannon ja M. Schraderin musiikkia. Pastori Kaisa Heininen lukee Tove Janssonin tekstejä. Mukana diakoni Henri Isokuortti.

Ke 28.6. klo 13.30 Suvilinnun lauluja
Yhteislauluja Suvilinnun lauluvihkosta, joka liittyy Suvivirsi 2017 kampanjaan. Kampanjalla tuetaan kehitysmaiden lasten ja nuorten koulutusta Kirkon Ulkomaanavun kautta. Mukana teologi, muusikko Elsa Sihvola, sello ja kanttori Maija Pesonen-Kareinen.

Ke 5.7. klo 13.30 Isoisän olkihattu
Tapio Rautavaaran musiikkia yhdessä laulaen ja kuunnellen. Pastori Raivo Savik, viulu, Arja Aholammi-Pylkkänen, laulu, kanttori Maija Pesonen-Kareinen ja Maunulan kirkon musiikkiryhmä.

Ke 12.7. klo 13.30 Linnut äänillänne herraa kiittäkää
Kesäisiä runoja, lauluja ja virsiä kuunnellen ja yhdessä laulaen. Pastori Kukka Handolin ja Elsa Sihvola, sello ja piano. Mukana diakoni Henri Isokuortti.

Ke 19.7.klo 13.30 Joka laulaa, ei paljon murehdi
Reformaation merkkivuoteen liittyvässä kahvilassa Martti Lutherin ajatuksia, virsiä ja niiden pohjalta sävellettyjä urkukoraaleja. Pastori Johanna Elo, Aino Spence, laulu, Katja Mäkiö, urut.

Ke 26.7.klo 13.30 Maailman kaikissa kylissä
Kesäteologi, muusikko Elsa Sihvola ja kanttori Mikko Helenius.

Ke 2.8.klo 13.30 Sydämeni laulu
Kesäkahvilamme juhlii Suomen 100-vuotisjuhlavuotta! Uljaita, kaihoisia ja voimaannuttavia lauluja ja runoja eri vuosikymmeniltä sekä Jean Sibeliuksen Finlandia sovitettuna pianolle ja uruille. Mukana pastori Kaisa Heininen ja diakoni Terhi Lahdensalo sekä Katja Mäkiö, laulu ja urut sekä Emma Lauma, piano.

Ke 9.8.klo 13.30 Tien päällä
Runoja, ajatuksia, kuvia ja musiikkia matkalla olemisesta. Pastori Tarja Albekoglu ja kanttori Katja Mäkiö. Yhteislauluja.

Kesäkahvilat Käpylän kirkossa (Metsolantie 14)
Kesäkahviloissa on kahvia klo 18 seurakuntasalissa ja musiikkia kirkkosalissa alkaen klo 18.30. Vapaaehtoinen kahvimaksu/ohjelmamaksu menee Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Tervetuloa!

Ti 6.6. klo 18 Images
Kesäkahvilasarjan avajaisillassa laulaa naiskamarikuoro Kaari-ensemble, johtajanaan Saara Aittakumpu. Konsertissa kuullaan mm. Hildegard Bingeniläisen, Robert Schumannin, Olli Kortekankaan ja Heino Kasken musiikkia. Yhteislauluja Suvilinnun lauluvihkosta. Mukana pastori Johanna Elo, diakoni Terhi Lahdensalo ja kanttori Katja Mäkiö.

Ti 13.6. klo 18 Koko maailman juhlat
Maailma-kuoron konsertti, johtajana Saara Ruuska. Kirkkoherra Ulla Kosonen ja kanttori Maija Pesonen-Kareinen. Laulamme myös uuden virsikirjan kansainvälisiä virsiä. Mukana diakonissa Elisa Hapuli.

Ti 20.6. klo 18 Punainen neiti
Kesäisessä musiikki- ja runokahvilassa on kirjailijavieraana Liisa Mäntymies. Runot, pastori Tarja Albekoglu, musiikki, kanttori Mikko Helenius. Yhteislaulua.

Ti 27.6. klo 18.00 Veisuun riemu
Toimittaja Hannu Taanila veisauttaa virsiä yhteislauluna. Pastori Freija Özcan ja kanttori Mikko Helenius.

Ti 4.7. klo 18 Soita somer, helkä hiekka
Pastori Raivo Savik, viulu ja kanttori Mikko Helenius, piano ja bandoneon.

Ti 11.7. klo 18 Rautaset virret
Musiikkiesityksiä, yhteislaulua ja tarinoita lähetysaiheisen teeman ympärillä. Pastori Veli Pelkonen ja kesäteologi, muusikko Elsa Sihvola, sello ja piano.

Ti 18.7. klo 18 Levähtäkää vähän
Kelttiläisiä rukouksia, meditatiivista musiikkia, rukousalttareita, hiljaisuutta ja lepoa. Tule ja levähdä hetki kauniissa Käpylän kirkossa. Pastori Johanna Elo ja kanttori Katja Mäkiö.

Ti 25.7.klo 18 Elämä, ota minut kiinni
Lauluntekijä Emma Pihkalan helppoja ja vaikeita lauluja rakkaudesta. Emma Pihkala, piano ja laulu, Mikko Helenius, bandoneon ja harmonikka. Mikko Helenius, piano ja bandoneon. Elsa Sihvola, sello

Ti 1.8. klo 18 ”5 Tango Sensation”
Neue Quartet- jousikvarttei ja Mikko Helenius, bandoneon esittävät Astor Piazzollan musiikkia. Pastori Freija Özcan ja diakonissa Elisa Hapuli.

Ti 8.8. klo 18 Suomalainen rukous
Rukouksia, psalmi- ja instrumentaalimusiikkia sekä hengellisiä lauluja Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen liittyvässä kahvilassa. Pastori Kaisa Heininen, diakonissa Elisa Hapuli. Katja Mäkiö ja Hiski Wallenius esittävät mm. Ilmari Krohnin, Eero Erkkilän sekä Jaakko, Ilkka ja Taneli Kuusiston musiikkia. Yhteislauluja.

Pe 24.6. klo 18 On juhla ja juhannusilta Oulunkylän kirkossa ja sisäpihalla. Kesäisiä yhteislauluja, puhetta, musiikkiesityksiä, yhdessäoloa ja tarjoilua. Kirkkoherra Ulla Kosonen, kanttori Maija Pesonen-Kareinen. Musiikkivieraana juhlassa on laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen. Mukana diakoni Henri Isokuortti. Vapaa pääsy.

To 24.8. klo 19 Taiteiden yössä, Juurien Luoja, poikkitaiteellinen messu Oulunkylän vanhassa kirkossa (Siltavoudintie 12). Adoramus -lauluyhtye. Soivan ikimetsän kaikuja eri sointivärein aistittavissa. Metsän alttareita. Kanttorit Mikko Helenius, piano ja bandeon ja Maija Pesonen-Kareinen. Senni Valtonen, kannel, avainviulu ja huilut. Mirva Keski-Vähälä, tanssi-improvisaatio. Vapaa pääsy.

To 24.8. klo 21 Taiteiden yössä, Vaivauksia, konsertti Oulunkylän kirkossa (Teinintie 10) Mikko Helenius & Antti Vuori- ensemblen sovituksia Siionin virsistä. Vapaa pääsy.

TAIDENÄYTTELY

Kesä. Rosa Liksomin luonto- ja eläinaiheisia maalauksia on koko kesän esillä Oulunkylän kirkon Galleria AULAssa. Näyttelyyn voi tutustua vapaasti kirkon ollessa auki.