Maunula pelastaa maailman

595

Avatar-vaikuttamispelissä ”Maunula pelastaa maailman” havainnollistetaan hiilidioksidin synnyn vähentämisen mahdollisuuksia Maunulassa ja asukkaiden roolia siinä. 

Peli on moraalipeli, jossa avainkysymyksiä maunulalaisille ovat 1) pitääkö maailma pelastaa, 2) miten haluat muuttaa omaa käyttäytymistäsi CO2-päästöjen vähentämiseksi, 3) millaisen roolin haluat ottaa Maunulan CO2-päästöjen vähentämisprosessissa ja 4) mitä esteitä on päästöjen vähentämisessä.

Päästöjä voi vähentää a) liikkumisessa, b) asumisessa ja c) kulutuksessa sekä d) päästöjen sitomisessa. Kulutuksessa päästöjä voi vähentää paitsi järkevillä kulutusvalinnoilla myös kierrätyksellä ja jätteiden lajittelulla. Myös ruoka-aineiden valinnalla voi vähentää päästöjä.

Päästöjen vähentämisessä on tunnistettavissa yhdeksän erilaista vaikuttamisroolia: kulutuksella vaikuttaja, mielipiteellä vaikuttaja, toimija, mestari/taitaja, tietäjä, velho, haltia, jokeri ja profeetta. Pelin kulku on selitetty Maunulan kotisivuilla sivuilla samoin kuin pelissä käytetyt roolit.

Avatar-hahmoinen näyttelijä esittää kysymyksiä maunulaisille, jotka kirjataan Maunula-talon studiossa. Pelillä havainnollistetaan pitkäaikaista muutosta ja siinä muotoutuvaa kehittäjäverkostoa, jolla ongelma ratkaistaan.

Avatar-peliä pelataan ke 6.6. klo 17-20 ja to 7.6. klo 14-17 sekä su 10.6. klo 13-17 Maunula-talolla.

Pelin ovat toteuttaneet asukkaiden idean pohjalta Tellervo ja Oliver Kalleinen, jotka ovat tehneet muun muassa Yleisradiolle pelillistämistä.

Ks. pelin ohjeet566.02 KB

LISÄTIETOJA
Roolit Maunula pelastaa maailman pelissä  

Maunulassa on ennenkin pohdittu kehittämisen pelillistämistä