Kansallisteatterin Maunulan maisema –hankkeen yhteenvetoa

348

On tullut aika hieman summata kulunutta kevättä 2017 ja sen tapahtumia ennen kesätauolle jäämistä. Vuoden rakkausteeman mukaisesti olemme perehtyneet kevään mittaan rakkauteen, miltä se tuntuu, miten toista ihmistä lähestytään, entä mitä on arkinen rakkaus?

Maunulalaisista 11-86 vuotiaista asukkaista muodostunut Rakkausryhmämme kokoontui maaliskuussa ensimmäistä kertaa Saunabaarin Vaahterasalilla. Viikoittaisten harjoitusten myötä 23 henkinen ryhmä toteuttaa yhdessä hankkeen taiteilijoiden kanssa Tunne nimeltä rakkaus –esityksen, joka saa ensi-iltansa 9.11. Maunula-talon Metsäpurosalissa. Esitys tullaan näkemään yhteensä kymmenen kertaa Maunulassa ja Kansallisteatterilla.

Rakkausteeman lisäksi käynnistyi Ihme arki -projekti. Projektissa maunulalaisilta asukkailta kysyttiin, ketä asuinalueellasi haluat kiittää. Kiitettäviä oli kaikkiaan 39, joista osa sai kiitoksen useammalta henkilöltä. Valituille kiitettäville suunniteltiin henkilökohtainen taideteko. Ihme arki -taidetekoja toteutettiin kevään aikana neljä kappaletta. Kaikki kiitetyt saivat myös oman kiitos-kunniakirjan. Ihme arki -projekti tulee jatkumaan myös ensi vuoden puolella, mukaan haetaan alueen asukkaita joista kootaan Arjen ihmeellistäjät -ryhmä. Ryhmä pääsee yhdessä taiteilijoiden kanssa suunnittelemaan ja toteuttamaan taidetekoja.

Kevään aikana Maunulan maisema –hanke osallistui myös Maunulan paikallistapahtumiin, kuten Jääjuhlaan ja Maunula-päivään sekä tietysti kauan odotetun Maunula-talon avajaisiin. Tapasimme myös muutoin niin entuudesta tuttuja Maunulan asukkaita ja toimijoita kuin myös meille tuntemattomampia kasvoja.

Maunulan maisema –hanke jää kesäkuun alussa kesätauolle, palaamme jälleen elokuun puolivälissä hankkeen pariin. Ensimmäisiä elokuun puhteitamme onkin Maunulan Musaa ja makkaraa –festivaalille osallistuminen 26.8.2017.

Kiitos ihanista kohtaamisista kevään mittaan ja aurinkoista sekä rentouttavaa kesää koko hankkeen tiimin puolesta toivotellen,

Salli Berghäll
Maunulan maisema -alueprojektin tuotantoassistentti
Suomen Kansallisteatteri
puh. 050 305 4251