Totti Nygårdin näyttely Saunabaarissa 25.8. – 30.9.2017

360

Arkkitehti Totti Nygårdin näyttely on esillä 25.8.-30.9.2017 asukastalo Saunabaarissa (Metsäpurontie 25, 3. krs.). Totti (Torsten) Nygård työskenteli Hilding Ekelundin arkkitehtitoimistossa, joka suunnitteli mm. Oulunkylän rivitalot, eli Rivarit ja koko Sahanmäen. Nygård asui perheineen Pirttipolku 5:ssä 1953-1992.

Näyttelyssä on esillä otteita arkkitehdin päiväkirjoista ja luonnoslehtiöistä, joihin hän tallensi näkymiä, tunnelmia ja ajatuksiaan asumisesta ja elämästä Maunulassa. Näyttelyssä on n. 20 taulua ja muuta oheismaterialia. Kuvat on valinnut Micke Nygård ja sen toteuttamisessa ovat mukana Rivareiden asukkaita (PiLiPaM) sekä Maunula Seura.

Torsten Nygårdin piti päiväkirjoja läpi elämänsä. Muistiinpanoja ja kuvia tallentui jo sota-aikana Itä-Karjalasta (julkaistu Otava, 1985) ja kesäisin purjeveneen lokikirjoihin. Talviaikaan, kun vesille ei päästy niin kuvatuotanto otti muotonsa kotielämän päiväkirjoina, joissa on lyhyesti dokumentoitu arkisia asioita ja kuvitettu niitä akvarelleilla ja tussipiirroksilla.

Nygårdin perheen äitikin on monelle maunulalaiselle tuttu, sillä hän työskenteli Maunulassa lastentarhanopettajan. Perheen arkistot siis aukeavat näyttelyn myötä kaikille maunulalaisille.

LISÄTIETOJA
Kuva Facebookissa