Kinokonsertti pe 3.11. klo 20-22: Aelita X Cleaning Women

376

Koe perjantaina 3.11. klo 20-22 Maunula-talolla sosialistinen vallankumous punaisella planeetalla musiikillisen säestyksen siivittämänä!

”Aelita – Marsin kuningatar” on mykkäelokuvakauden futuristisimpia helmiä. Jakov Protazanovin ohjaama scifi-genren pioneeriteos oli huimasti aikaansa edellä – ensiesitys näytettiin Neuvostoliitossa jo vuonna 1924. Poikkeuksellisen omintakeisista konstruktivistisista lavasteista ja puvustuksesta tunnetussa Aelitassa mahtipontinen neuvostopropaganda kohtaa sankarillisen avaruusoopperan.

Itsetehdyillä soittimillaan esiintyvä kulttibändi Cleaning Women on niittänyt mainetta useiden mykkäelokuvien säestyksillä miltei kahden vuosikymmenen ajan. Aelitan yhtye synkronoi tähän päivään mm. pyykkitelineistä ja roskapöntöistä loihditulla, ”marsilaisia klangeja ja ujelluksia” yhdistelevällä sikermällä, jonka trio on myös vuonna 2004 levyttänyt toisena pitkäsoittonaan. Kinokonsertin ensi-ilta nähtiin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Orion-elokuvateatterissa vuonna 2003, minkä jälkeen Aelita on esitetty mm. Moskovan elokuvamuseossa, Sodankylän elokuvajuhlilla, Tromssan elokuvafestivaaleilla, Luxemburgin filharmoniatalossa sekä ulkoilmakonsertissa Mexico Cityssä.

Aelita – the Queen of Mars (Neuvostoliitto, 1924)

Ohj. Jakov Protazanov, kesto 113 min

Kieli: venäjä, tekstitys: suomi

Esitysoikeudet: KAVI

Cleaning Women: Timo Kinnunen (CW03), Risto Puurunen (CW01), Tero Vänttinen (CW04)

Cleaning Women – Aelita YouTube: https://youtu.be/DCdMJtEjpDg

Aelita IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0014646/

Tapahtuma on maksuton. Huom! Varmista paikkasi tapahtumaan noutamalla maksuton pääsylippu Maunulan kirjastosta ma 30.10. klo 9.00 alkaen

https://www.facebook.com/events/120923058577658/