Helsinki kerää asukkaiden ajatuksia Kansallisesta kaupunkipuistosta

333

Helsingissä selvitetään kansallisen kaupunkipuiston perustamista. Kaupunkipuisto voisi olla ”Urbaanien arvokkaiden ympäristöjen muodostama kokonaisuus”, ”Maiseman, virkistyksen ja sosiaalisen elämän kannalta tärkeät alueet” tai ytimekkäästi ”Kaupunkilaisten olohuone.”

Työ lähti liikkeelle viime helmikuussa, kun kaupunginvaltuusto päätti selvityksen tekemisestä yksimielisesti. Aloitteen kaupunkipuiston perustamiseksi allekirjoitti yli 70 kansalaisjärjestöä ja yhdistystä. Lisää kerrotaan torstaina kotiin jaettavassa Helsinki-info-lehdessä.

Juuri nyt kerätään tietoa alueista ja paikoista, jotka kaupunkilaiset haluaisivat liittää osaksi mahdollista kaupunkipuistoa. Kaikille avoimessa nettikyselyssä vastaajat voivat kertoa, missä sijaitsevat Helsingin virkistävimmät, kauneimmat ja parhaiten helsinkiläisyyttä ilmentävät paikat. Kysely on avoinna 17. joulukuuta asti.

Lue lisää Helsinki-infossa tai lehden verkkoversiossa.

Suomessa on nyt kahdeksan kansallista kaupunkipuistoa: Hämeenlinnassa, Heinolassa, Porissa, Hangossa, Porvoossa, Turussa, Kotkassa ja Forssassa. Yhdessä kaikki maan kansalliset kaupunkipuistot kertovat Suomen tarinaa.

Kysely kaupunkipuistosta – avoinna 17.12. asti