Maunulalainen päiväkirja -esityksen ensi-ilta 15.11.2018

444

Maunulalainen päiväkirja on esitys maunulalaisten julkisista muistiinpanoista. Maunulan maisema -hankkeen päätteeksi valmistuva näytelmä on Matti Onnismaan ja Jonnakaisa Riston tähdittämä Maunulalainen päiväkirja, joka saa ensi-iltansa Maunula-talossa 15. marraskuuta. Kansallisteatterin Ytyä! -yleisötyön aluehanke Maunulan maisema on kolmen vuoden ajan tuonut teatteria Maunulan arkeen ja käsitellyt taiteen keinoin sen asukkaille tärkeitä kysymyksiä ja aiheita. 

”Rakas päiväkirja. Pääni on täynnä synkkiä ajatuksia. Liekö vallan viisasta edes tähän yhteisölliseen teokseen kirjoittaa.”

Kansallisteatterin Maunulan maisema -hankkeen aikana Maunulan kirjastosta on ollut lainattavissa kolme päiväkirjaa. Kuka tahansa kirjaston asiakas sai lainata ja käyttää päiväkirjaa kuten sitä käytetään – kirjoittaa mitä lystää. Päiväkirjoihin päätyi erilaisia tarinoita, hetkiä, muistoja, arkisia kuvauksia, rakkaustarinoita ja tunnustuksia.

Dramaturgi Juho Gröndahl on kirjoittanut materiaaleista esityksen, jossa päästään kurkistamaan päiväkirjakirjoittajien maailmoihin. Miksi kukin päiväkirjakirjailija on halunnut jättää itsestään juuri tällaisen jäljen? Minkälainen ihminen on tietynlaisen tekstin takana? Ja miksi juuri jokin tietty hetki tai muisto on ollut ylöskirjaamisen arvoinen?

Maunulalaisia päiväkirjan kirjoittajia lavalle taikovat näyttelijät Matti Onnismaa ja Jonnakaisa Risto. Esityksen ohjaa Maunulan maisema -hankkeen taiteellinen suunnittelija, teatteri-ilmaisun ohjaaja Eveliina Heinonen. Esitys on samalla kolmivuotisen hankkeen päätös ja kiitos asukkaille.

” — mutta oikeesti se millä on väliä on nää tyypit, nää jotka täällä asuu ja elää ja kuolee joka päivä. Ne on niitä staroja.”

Lue lisää Maunulalainen päiväkirja esityksestä 

Ensi-ilta 15.11.2018 klo 19 Maunula-talossa (Metsäpurontie 4)
Muut esitykset:
Maunula-talo pe 16.11. klo 19 / la 17.11. klo 14
Kansallisteatterin Lavaklubi ma 19.11. klo 19 / ke 21.11. klo 19 / la 24.11. klo 14 ja 19

Liput:
Lavaklubin esitykset 10€ Kansallisteatterin lipunmyynti ja Lippu.fi

Maunula-talon esitykset maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostitse salli.berghall@kansallisteatteri.fi