Bussilinjoihin tulossa muutoksia – kommentoi suunnitelmia 3.3. mennessä

424

HSL suunnittelee muutoksia Helsingin bussiliikenteen poikittaisyhteyksiin. Erityisesti nykyisten poikittaislinjojen 51, 52, 56, 57 ja 552 reitteihin, tarjontaan ja liikennöintiaikoihin on kaavailtu muutoksia, jotka tulisivat voimaan ensi vuonna. Linjastoluonnosta voi kommentoida sunnuntaihin 3.3.2019 asti Helsingin poikittaisyhteyksien kehittäminen -blogissa. Muun muassa linja 51 ei enää jatkossa kulje Maunulan kautta. Maunulan kannalta keskeinen ongelma tulee olemaan yhteyksien puute vanhasta Maunulasta Mäkelänkadulle ja Kurvin metroasemalle. Maunulan taloyhtiöiden pitäisi ottaa kantaa linjastomuutoksiin!

Linjastosuunnitelman tavoitteena on tarjota tiheämpiä ja sujuvampia yhteyksiä, joita matkustajien olisi entistä helpompi käyttää. Ensimmäinen linjastoluonnos oli asukkaiden kommentoitavana 14.11.–9.12.2018. Suurimmat muutokset tässä luonnoksen uudessa versiossa ovat uusi linja 53 Arabianranta–Uusmäki ja linjan 59 reitin pidentäminen Malminkartanoon asti.

HSL toivoo kommentteja asukkailta ja suunnittelualueella liikkuvilta ensisijaisesti blogiin. Palautetta on kuitenkin mahdollista jättää myös HSL:n palautejärjestelmän ja asiakaspalvelun kautta. Kommentointiajan jälkeen HSL:n suunnittelijat käyvät saadun palautteen läpi. Tavoitteena on, että lopullinen linjastoluonnos menee HSL:n hallituksen käsittelyyn tämän kevään aikana.

 

LISÄTIETOJA
Tutustu luonnokseen ja kommentoi linjastomuutoksia Helsingin poikittaisyhteyksien kehittäminen -blogissa

Linjastoluonnoksen bussilinjat kartalla