Hasse Walli Power Trio ja Sydänyön rytmi Maunula-talossa 12.10.

616

Yksi suomalaisen rockmusiikin pääarkkitehdeistä Hasse Walli yhtyeineen esiintyy Maunula-talossa 12.10. Lämmittelijäbändinä on keravalainen hardblues-yhtye Sydänyön rytmi. Illan cateringin hoitaa maunulalainen ravintola Janin Lounas & Sport Cafe.

Kitaristi Hasse Walli on Suomen rockkentän ehdottomia kulmakiviä. Hänen 1960-luvulla luotsaamansa Blues Section oli ensimmäisiä suomalaisyhtyeitä, joka täytti kansainväliseen läpilyömiseen vaadittavat laatukriteerit. Blues Sectionin ainoaksi jäänyt albumi vuodelta 1967 on hieno dokumentti ajanjaksosta, jolloin uusi sukupolvi muokkasi bluesperinteen uusiksi.

Hasse Walli Power Trio on Wallin blues-bändi, jota harvemmin kuullaan. Rummuissa mm. Tasavallan Presidentissä soittanut Vesa Aaltonen.

Hasse Walli Power Trio ilmentää vahvasti tuota 60-luvun lopulla syntynyttä henkeä. Ytimekkäästi nimetty yhtye esittää juuri sitä mitä ”powertriolta” on lupa odottaa: musiikkia, joka avoimesti viittaa Jimi Hendrix Experiencen ja Creamin viitoittamalle tielle ja joka perustuu muusikoiden suvereniteetille sekä kyvylle improvisoida.

Sydänyön rytmi puolestaan julkaisi vuosi sitten Rakkaus lyö maahan -nimisen esikoisalbuminsa. Yhtyeen musiikillinen asemointi osuu osin samaan ajankohtaan kuin Hasse Walli Power Triolla. Yhtyeen soinnissa on vahvasti kaikuja 60–70-lukujen taitteesta, jolloin bluesinvaasiona alkanut musiikki alkoi osin eriytymään proge- ja heavyrockiksi.

Rakkaus lyö maahan -levy on yhtyeen oman luonnehdinnan mukaan kadunkarheaa ”hardbluesia” – musiikkia, joka ei näy myyntilistoilla, mutta joka on aina ajankohtaista ja jolle on olemassa tilausta.

Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00
Showtime: 20:00
Konsertin kesto 2,5h (sis. väliajan).

Liput 22,50 €: www.tiketti.fi/hasse-walli-power-trio-sydanyon-rytmi-maunula-talo-helsinki-lippuja/64468

Tapahtuma Facebookissaa: www.facebook.com/events/498633604268431

www.hassewalli.com

www.youtube.com/user/sydanyonrytmi