Maunulan Mediapaja – kaksi vuosikymmentä vapaaehtoistyötä digitaalisen syrjäytymisen ehkäisemiseksi

807

Asukastila Maunulan Mediapajalla on tehty 20 vuotta vapaaehtoistyötä digitaalisen syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja sujuvan digiarjen varmistamiseksi.

Asukastila Maunulan Mediapaja perustettiin syyskuussa 1999 vastaamaan alueen asukkaiden tarpeeseen päästä käyttämään tietokonetta.

Käyttäjämäärät ovat kasvaneet tasaisesti, ja digitaalisen syrjäytymisen ehkäisytyön painopiste on siirtynyt laitteiden käytön neuvonnasta verkkopalvelujen käytössä opastamiseen.

Digitukea tarvitaan nykyään yhteiskunnan palvelujen lisäksi myös arjen asioiden hoidossa ja sosiaalisen elämän ylläpitämisessä. Maunula-Seuran ylläpitämä Mediapaja on digituen tarjoajana edelläkävijä, ja sitä pyörittämään on tarvittu suuri määrä vapaaehtoisia, sitoutuneita ihmisiä.

Maunulan Mediapajan merkitys segregaation estäjänä sekä yhteiskunnassa selviämisen tukijana vain kasvaa. Siksi 20-vuotista taivalta on syytä juhlia, sekä kiittää niitä, jotka ovat mahdollistaneet tämän yhteiskunnallisesti merkittävän toiminnan.

Perjantaina 20.9. on Mediapajalla asiakkaille kahvitarjoilu, ja päivä huipentuu iltatilaisuuteen, jossa palkitaan vuosikymmenten varrella ansioituneita vapaaehtoisia.

Lisätietoja: Maunula-Seuran puheenjohtaja Hanna Temmes, 040-7723131, hannatemmes@yahoo.com

Taustatietoja:
Mediapaja sijaitsee osoitteessa Metsäpurontie 25, Maunula. Mediapajaa ylläpitää Maunula-Seura ry, pääosin vapaaehtoisvoimin.

Maunula-Seura on jo vuodesta 1964 tehnyt työtä kotiseudun vaalimiseksi ja kehittämiseksi ja asukkaiden viihtyvyyden ja osallisuuden varmistamiseksi. Maunula-Seuran tavoitteena on myös asukkaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisääminen sekä Maunulan vetovoiman ja positiivisen imagon kehittäminen.

Iltaisin Mediapajan tilaa käyttävät järjestöt ja erilaiset ryhmät kokoustilana.
>> Mediapajan tilojen ilmaiskäyttö ja vuokraaminen

Mediapajaa pitävät auki aktiiviset asukkaat. Mediapajan toiminnasta ja taloudesta vastaa Maunula-Seura ry. Tue meitä! Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan tai liity Maunula-Seuran jäseneksi!