Maunula-seuran jäsenet koolla pohtimassa vuotta 2020

906

Maunula-seuran jäsenistö oli koolla Asukastila Maunulan Mediapajalla keskiviikkona 27. marraskuuta kuuntelemassa kirjailija Eira Mollbergia ja päättämässä seuran toiminnasta vuonna 2020.

Ennen kokouksen aloittamista kirjailija, toimittaja Eira Mollberg esitteliuusinta kirjaansa Villahousuhäpeä ja kertoi kirjailijan työstään. Mollberg on Savonia-palkittu teatteri- ja dokumenttiohjaaja ja kirjailija. Mollbergin isä oli ohjaaja Rauni Mollberg.

Eira Mollberg on asunut Maunulassa ja kirjoittanut tuoreen teoksensa Villahousuhäpeän (2019) lopullisen version Mediapajalla. Hän kertoi, että Mediapajan yhteisö oli hänelle tärkeä vastapaino kirjailijan yksinäiselle työlle. Villahousuhäpeä kertoo, millaista on fiksun, akateemisen naisen häpeä, alkoholismi ja putoaminen syvimpään kellariloukkoon. Miltä tuntuu kaivata jonkin suuremman yhteyteen ja äidin syliin? Entä voiko kaiken selittää sanoilla ja mikä oli se kuuluisa sana, joka oli alussa?

Syyskokous valitsi hallituksen ja päätti vuoden 2020 toimintasuunnitelman

Kirjailijavierailun jälkeen koolla ollut seuran jäsenistö valitsi seuralle uuden hallituksen, onnittelut kaikille! Puheenjohtajana jatkaa Hanna Temmes.

Jäsenet ja varajäsenet: Helen Elde, Jari Heikkinen, Anita Istala, Jyrki Kallius, Hannu Kurki, Liisa Lohtander, Teemu Mökkönen, Helena Peltola-Yrjölä, Hannele Rankamo ja Jukka-Pekka Tolvanen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Tapani Kontiala ja Teija Kamb.

Maunula-Seuran puheenjohtaja Hanna Temmes ja seuran viiri. Seuran logossa on kuvana kuu, joka on sanaleikki Maunulan ruotsinkielisestä nimestä Månsas.

Maunula-seura jatkaa toimintaansa aktiivisena aluetiedottajana ja tapahtumatuottajana: Musaa ja Makkaraa -festarit tulevat jälleen, samoin seura on mukana Maunula-päivässä. Seura ylläpitää Maunulan Seinä -sivua Facebookissa ja on aktiivinen Maunulan Sanomien toimitustyössä. Maunulan uusi Kotikaupunkipolku ilmestyy vuonna 2020, osin se onkin jo valmis! Uutta toimintaa edustaa mm. Maunulaa käsittelevä näytelmä ja teatteritoiminta.

Seuran toiminnan kivijalka ja tapahtumien mahdollistaja on Asukastila Maunulan Mediapaja, jonka toiminta jatkuu 2020 entistä vilkkaampana. Asiakasmäärä on noin 10000 henkilöä vuodessa.

Syyskokous päätti myös perustaa Maunula-Seuran kulttuurijaoston. Kuka tahansa pääsee mukaan jaoston toimintaan! Siitä kuulette lisää myöhemmin.

? Haluatko liittyä mukaan hyvään seuraan? Tervetuloa Maunula-Seuraan! >> Liity jäseneksi

Kirjailija Eira Mollberg ja Mediapajan vastuuhenkilö Hannele Rankamo.