Maunulassa tehtiin maan parasta kansanmusiikkia vuonna 2019

575

Juurakko-yhtye palkittiin Vuoden artistina 2019 Tavastia-klubilla järjestetyssä Etnogaalassa 9. tammikuuta 2020. Maunulassa Saunabaarissa harjoitteleva yhtye yhdistää musiikissaan suomenkielistä blueslaulua, perinteisiä kotimaisia soittimia ja railakasta skiffle-asennetta.

Etnogaalan ammattilaisraadin mukaan Juurakon lämmin stemmalaulu, maanläheinen soittimisto ja yhteisöllisyyttä puhkuva meininki tekevät Vuoden artistista yhtyeen, jolla on oma, erityinen ääni.

Palkitussa yhtyeessä musisoivat Laura Kaartinen (laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet), Minsku Tammela (laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet), Anna Wiksten (laulu, plankku, lyömäsoittimet), Eija Kankaanranta (kanteleet) ja Kaisa Saarikorpi (laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet).

Yhtye julkaisi kolmannen albuminsa Yhdeksäs talvi joulukuussa 2019 ja loppuvuoden levynjulkaisukiertue ulottui Helsingistä Kittilään. Keväällä Juurakko esiintyy ainakin Sellosalin Juurijuhlassa.

Kolmatta kertaa järjestetty Etnogaala on vuosittainen tapahtuma, jossa palkitaan kansanmusiikin, maailmanmusiikin sekä kansantanssin kiinnostavia ja ansioituneita toimijoita. Gaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin edistämiskeskus.