Maunula-talossa tapahtuu maaliskuussa

554

Maunula-talon maaliskuussa kuullaan espanjalaisia rytmejä ja vieteään tanssin päivää. Kirjailijailta vie kuulijat löytöretkelle suomen kieleen, kun kirjailijavieraaksi saapuu tietokirjailija ja suomentaja Kersti Juva, joka tunnetaan muun muassa Taru sormusten herrasta –trilogian kääntäjänä.

Katso kaikki tapahtumat osoitteesta maunulatalo.fi. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. Artisti- ja aikataulumuutokset mahdollisia.

Pe 13.3. klo 19.00–20.00 Espanjalainen Legenda. Liput 10€.
”Näissä kappaleissa on lämpöä, auringon valoa, oliivien tuoksua. Ne ovat kuin ilma, aurinko, rastaat ja satakielet Alhambran puutarhassa…” Diplomikitaristi Janne Lehtinen soittaa espanjalaisen Isaac Albénizin (1869-1909) musiikkia.

To 19.3. klo 18.00–20.00 Polta puuta puhtaammin -asukasilta
Tervetuloa kaikille avoimeen asukasiltaan, jossa yliopistotutkija Jarkko Tissari Itä-Suomen yliopistosta kertoo puukiukaiden tutkimustuloksista ja neuvoo, miten kukin voi saunoa hiukkasen puhtaammin. Lisäksi ilmanlaadun ja puunpolton asiantuntijat antavat vinkkejä polttopuiden säilytykseen, hankintaan ja käyttöön.

La 21.3. klo 10.00–12.00 Tanssinpäivä lapsille
Klo 10.15–11 ”Kevytsarja” (06-vuotiaille)
Tervetuloa laulamaan, leikkimään, pomppimaan, juoksemaan, hytkymään ja pyörimään koko perheen muskariin. Muskari on suunnattu 0–6-vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat lämpimästi tervetulleita.
Klo 11.15-11.45 ”Höyhensarja” (2 kk – 9 kk)
Tervetuloa vauvan kanssa Höyhensarjan muskariin keinumaan, pyörimään, loruttelemaan ja laulamaan kevyesti ja hempeästi vauvan ehdoilla! Ota vauvalle oma alusta mukaan.

La 21.3. klo 17.00–20.00 Tanssinpäivän disco
Maunula-talossa järjestetään tanssinpäivänä disco lapsille, mutta kaikki ovat tervetulleita. Discossa on tanssinopetusta ja menevää musaa. Tapahtuma on osa Maunulan osallistavaa yhteissuunnittelua.

To 26.3. klo 18.00–19.30 Maunula-talon kirjailijavieras: Kersti Juva
Suomentaja, tietokirjailija Kersti Juva, J. R. R. Tolkienia ja suomen kielen asiaa: Löytöretki suomeen (2019). Nalle Puhin, Tarun sormusten herrasta ja monen muun klassikon suomentajana tunnettu Juva kutsuu jokaisen kielestä kiinnostuneen löytöretkelle suomen saloihin. Kirjailijaa haastattelee FM Päivi Hytönen.

To 2.4. klo 19.00–21.00 Johanna & Mikko Iivanainen duo. Liput 20-25€.
Lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema odottaa kuulijaa, kun kahden huippumuusikon, vokalisti Johanna & kitaristi Mikko Iivanaisen duo loihtii lempikappaleistaan vaikuttavan kokonaisuuden. Metsäpurosalin konsertissa kuullaan Mikon uuden A River Runs Through It –levyn kappaleiden lisäksi valikoituja paloja Johanna Iivanaisen omasta tuotannosta.

La 4.4.2020 klo 10.00–13.00 Lasten pääsiäistapahtuma
Lasten pääsiäistapahtumassa on monipuolista tekemistä perheen pienemmille niin kirjaston kuin Maunula-talon puolella.