Kaupunkipyöräkausi alkaa 23.3.2020

607

Koronavirustilanteen kärjistyessä Helsingin kaupunki, HKL ja Espoon kaupunki päättivät aikaistaa kaupunkipyöräpalvelun käyttöönottoa. Kaupungit pyrkivät hidastamaan koronaviruksen leviämistä. Tässä kaupunkipyöräkauden aikaistaminen todettiin yhdeksi mahdolliseksi toimenpiteeksi.

Pyörät tulevat käyttöön jo maanantaina 20.3.2020. Aikaistuksen takia kaikki kaupunkipyöräasemat eivät ole heti käytössä. Ajantasaiset tiedot asemista löydät osoitteesta https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi/helsinki/stations

Nyt on käynnissä koronaepidemia, joten muistetaan turvallisuus senkin suhteen: käytetään kaupunkipyöräillessä hansikkaita! Tarkempia tietoa desifioinnista ja putsauksesta tulossa myöhemmin.

Kaudella 2020 käytössä on 242 pyöräasemaa Helsingissä ja 109 Espoossa. Yhteensä asemia on 351 ja pyöriä noin 3 500. Kaupunkipyöräkauden aikana asemien sijainnit ja pyörien saatavuus näytetään HSL:n Reittioppaassa, jossa voi tehdä myös reittihakuja kaupunkipyörillä. Asemien sijainteja voi tarkastella myös tältä kartalta. Muutamien asemien paikkoja on muutettu työmaasta tai muusta syystä johtuen. Tältä kartalta voi katsoa muuttuneiden asemien sijainteja (punaisella merkityt muutokset näkyvät karttaa suurentamalla).

https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi/helsinki