Maunula-Seura pahoillaan Pirkkolan metsän kohtalosta

1734

Maunula-seuran hallitus on kokouksessaan 11.11.2020 todennut, että Pirkkolan metsän tuhoaminen 10.11.2020, kesken oikeusprosessin, on todella valitettavaa ja väärä toimintatapa.

”Tässä on kyse enemmästäkin kuin vain yhdestä hakkuusta, on kyse kaupungin lähiluonnosta ja kaupunkilaisten kannan huomioimatta jättämisestä. Me olemme asukkaiden kannalla ja asukkaiden puolella”, toteaa Maunula-Seuran puheenjohtaja Hanna Temmes. ”Toimitaanko tässä todella kaupunkilaisten parhaaksi?”, hän jatkaa.

Maunula-seura yhtyy Keskuspuistoryhmän näkemykseen: kaupunginvaltuuston ja lautakuntien on nyt pidettävä huolta siitä, että Pirkkolan monitoimihallille osoitettua hehtaarin pysäköintialuetta ei tehdä hallin viereen, kuten on suunniteltu.

Pirkkolan uimahallin viereen on suuniteltu suurta monitoimihallia vanhan metsän ja laajan kallioalueen päälle. Viime viikolla Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, jossa vaadittiin rakentamisen keskeyttämistä luonnonsuojelulakiin vedoten. Sen perusteella monitoimihallin rakentaminen saa jatkua. Kuitenkin jo perjantaina 6.11. on haettu valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Hallihanketta vastustavat asukkaat ovat olleet passissa Pirkkolassa etteivät rakennustyöt voi alkaa.

Pirkkolan vanhan metsän hakkuut aloitettiin 10.11.2020 klo 6 aamulla. Kuva: Sanni Seppo.

Hallihtiö tuli metsäkoneineen paikalle 10.11. ja aloitti hakkuun klo 6 aamulla. Metsä oli poissa muutamassa tunnissa.

”Valtuuston ja kaupunkiympäristölautakunnan on syytä tehdä Pirkkolan tapauksesta johtopäätökset, jotta vastaavaa viheralueiden tuhoamista ei enää pääse tapahtumaan. Lisäksi Keskuspuistoryhmä ehdottaa muille kaupunkiluontoa puolustaville järjestöille ja kansalaisliikkeille yhteistyötä koronakriisin myötä helsinkiläisille yhä tärkeämmäksi käyneiden viheralueiden säästämiseksi rakentamiselta. Pirkkolan tapaus ei saa enää toistua.”, kerrotaan Keskuspuistoryhmän tiedotteessa.

Lue lisää Keskuspuistoryhmän sivuilta: https://keskuspuisto.info/pirkkolan-metsan-tuhoaminen-kesken-oikeusprosessin-on-ymparistorikos

Kuvia ja ajankohtainen tilanne: www.facebook.com/keskuspuistonpuolesta

Maunulan asiat Facebookissa: www.facebook.com/Maunulanseina

Lisätietoja Maunula-seurasta: www.maunula.net/maunula-seura