Maunulan uudet kotikaupunkipolut julkaistu

1398

Tunnetko oman kaupunginosasi? Joulukuussa 2020 julkaistu uunituore Maunulan kotikaupunkipolut -kävelyopas johdattaa sinut kotikulmien kiinnostavimmille kohteille!

Maunula-seuran tuottamat kotikaupunkipolut kuljettavat sinut eri puolille Maunulaa kolmea eri reittiä pitkin. Voit kulkea yhden reitin kerrallaan tai valita polkujen varsilta haluamasi yksittäiset kohteet.

Tutustu polkuihin verkossa, painetun vihkon avulla tai verkkojulkaisuna! Polut ja aineistot on koottu verkkoon: Maunulan kotikaupunkipolku 2020.

Kotikaupunkipolut on julkaistu myös painettuna vihkona joulukuussa 2020. Voit noutaa omasi Asukastila Maunulan Mediapajalta sen aukioloaikoina.

Voit myös lukea Maunulan kotikaupunkipolut selailtavana lehtenä verkossa tai ladata itsellesi pdf-version: Maunulan-kotikaupunkipolku-2020 (pdf)

Oman vihkosi voit noutaa Maunulan Mediapajalta sen aukioloaikoina.

Maunula, Månsas – kylä Keskuspuiston kainalossa tarjoaa luontoa, historiaa ja arkkitehtuuria

Maunulan ainutlaatuisuus ja omaleimainen paikalliskulttuuri syntyvät eri-ikäisistä rakennuksista ja niiden asukkaista, upeasta lähiluonnosta ja yhä paranevista palveluista sekä yhteisistä tapahtumista. 

Maunulan katukuvassa näkyy kerroksellisuus. 50-luvulla rakennettiin Vanha Maunula alueen eteläosiin, 60-luvulla Suursuon alue sai muotonsa ja 70-luvulla valmistuivat punatiiliset kerrostalot leikkipuiston molemmin puolin. Viime vuosina on ollut meneillään uudis- ja täydennysrakentamisen aalto, joka on iso alueen elinvoimaisena pitämiseen ja palveluiden parantamiseen tähtäävä myllerrys.

Maunulassa toimitaan yhdessä

Maunulassa viihdytään ja alue koetaan turvalliseksi. Nykyiset noin 7 500 asukasta edustavat tasaisesti erilaisia ammatti- ja sosiaaliryhmiä ja yhteisöllinen toiminta on vain vahvistunut uuden Maunula-talon rakentamisen myötä. Yhteisöllisiä paikkoja ovat myös Maunulan leikkipuisto, joka kokoaa lapsiperheitä, molemmat koulut koti- ja koulutoimintoineen ja asukastalo Saunabaari ja Asukastila Mediapaja. Alueen paikallislehti Maunulan Sanomat toimitetaan ja jaetaan vapaaehtoisvoimin ja Maunulan Seinä Facebook-sivu tavoittaa nopeasti jo tuhannet maunulalaiset.

Kotikaupunkipolkutyöryhmä: Maija Hakanen, Sinikka Joutsalmi-Torvalds, Aiko Lohtander, Liisa Lohtander, Susanna Pitkänen.
Taitto ja ulkoasu: Tiia Naskali.

www.maunula.net/kotiseutu/kotikaupunkipolku

Kuvapoimintoja kotikaupunkipolkujen varrelta