Tule keskustelemaan Maunulan päästöjen vähentämisestä

816

Hiilineutraalista Maunulasta keskustellaan aluefoorumilla ma 6.2.2023 klo 18-20 asukastalo Saunabaarilla (Metsäpurontie 25, 3. krs, Maunulasali). Tilaisuuden asiantuntijat tarkastelevat aihetta eri näkökulmista. Otso Valta (Avoin ry) esittelee rakennusten ja asumisen päästöjen esittämistä digitaalisella kartalla. Juha Kulomäki (SKH) kertoo taloyhtiön tiedonhallinnasta päästöjen vähentämisessä. Eero Ahonala (Lauttasaari-Seura) kertoo, miten ilmastomuutosta torjutaan Lauttasaaressa. Lisäksi kuullaan taloyhtiöiden kokemuksia maalämpöön siirtymisestä.

Helsingin päästöt liittyvät pääosin rakennusten lämmitykseen (57 %), liikkumiseen (23 %) ja sähkön kulutukseen (16 %). Tilaisuudessa esitellään Koivikkotie-ilmiötä, jossa kadun yhdeksästä rivitaloyhtiöstä seitsemän käyttää maalämpöä lämmitykseen. Kerrostaloista As Oy Maunulanmäki on siirtynyt maalämmön käyttöön. Miten Maunulanmäen ideat ja kokemukset leviävät Maunulan muihin taloyhtiöihin?

Voisiko Maunula toimia Lauttasaaren ohella päästöjen vähentämisen tosielämän laboratoriona eli Living Labinä, jossa testataan, miten päästöjen vähentämisessä tulisi organisoitua ja kehittää tiedonvälitystä? Käynnistymässä on EU-rahoitteinen Canemure-hanke, johon Lauttasaari-seura on saamassa rahoitusta. Myös Maunula on mukana hankkeessa Lauttasaaren verrokkialueena. Miten erilaisilla alueilla pystytään vähentämään päästöjä ja millaisia keinoja on käytössä.

142. aluefoorumin johdantokalvot

Taustakalvoja aiheesta (lyhyt)

Katso Hiilineutraali Lauttasaari

Helsingin päästöjen muutos. Lähde HSY