Koti Blogi

Maunulan Sanomien kesänumero 2/2019 ilmestynyt

0

Maunulan Sanomien kesänumero 2/2019 ilmestyi torstaina 23.5.2019. Lehteä jaetaan vapaaehtoisille jakajille la 25.5. klo 11-12 ja su 26.5. klo 12-13 asukastila Maunulan Mediapajalla ja muulloin Mediapajan normaaleina aukioloaikoina arkisin klo 9-16. Tule tekemään hyvä työ Maunulan puolesta ja jaa lehti omaan taloyhtiöösi.

Vanhoja Maunulan Sanomien numeroita on saatavilla asukastila Maunulan Mediapapajalla (Metsäpurontie 19-21) sen normaaleina aukioloaikoina klo 9-16.

Olet tervetullut rentoon ja iloiseen porukkaan tekemään Maunulan omaa lehteä vaikka vain yhden jutun vuodessa tai ottamaan kuvia. Tule myös opettelemaan lehden tekoa, jos et ole aiemmin tehnyt lehteä.

Maunulan Sanomien vt. päätoimittaja on Hannu Kurki (etunimisukunimi [at] hotmail.com). Lehteä julkaisee Maunulan Sanomien tuki ry.

Maunulan Sanomat on riippumaton alueen kehittämisen äänenkannattaja ja se on perustettu 1990. Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa ja sen painos on 7000 kpl. Lehden jakelualue on Maunula, Pirkkola ja Metsälä.

Lehteä lukee YKS-projektin kyselyjen mukaan noin 95 % maunulalaisista ja 89 % ilmoittaa lukevansa lehteä säännöllisesti. Lehteen liittyviä tietoja

Vanhoja Maunulan Sanomia voi lukea netistä

Asukastila Maunulan Mediapaja (Metsäpurontie 25)

Maunulalaiset artistit perustivat Vox Månsas -duon

0
Katja Harvala ja Mariikka Manninen ovat Vox Månsas.

Vox Månsas on klassista ja kevyttä musiikkia esittävä duo, joka sai alkunsa kahden maunulalaisen jalkapalloäidin, Katja Harvalan ja Mariikka Mannisen, kohtaamisesta kentän reunalla.

Solisti, sopraano Katja Harvala on opiskellut klassista laulua yli 20 vuotta ja esiintyy myös helsinkiläisen Balalaikkaorkesteri Kalinkan kanssa. Pianisti Mariikka Manninen on puolestaan aktivoinut vanhan rakkaan harrastuksensa ja nyt duo keikkailee yritys- ja perhejuhlissa sekä järjestää omia lied-konsertteja.

Jotkut maunulalaiset saattavat muistaa kaksikon Maunulan Mediapajan 20-vuotisjuhlista kuluvan vuoden syyskuulta. Siellä duo esitti kauniita sävelmiä ja yleisö nautti suuresti.

Vox Månsas -nimisenä tämän duon ensiesiintyminen on joulun alla, lauantaina 21.12. Ravintola Elitessä. Luvassa on perinteisiä joululauluja ja tunnelmointia. Tunnelmallisen ja kauniisti soivan joulumusiikin säestämänä kelpaa myös ruokailla tai istua baarin puolella, jonne sopii tulla kuuntelemaan vaikka vain musiikkia. Ilta on varmuudella täynnä elämyksiä.

Tulevista keikoista voisi sanoa vaikka, että olemme kaikille ehdotuksille avoimia,
Harvala iloitsee.

Kuulemme tästä duosta varmasti vielä, toivottavasti myös kotikulmilla Maunulassa.

Kaksikko Harvala-Manninen Maunulan Mediapajan 20-vuotisjuhlassa 20. syyskuuta 2019. Kuva: Liisa Lohtander.

Maunula-talon uusi digipiste tarjoaa it-tukea keskiviikkoiltaisin

0
Maunula-talo sijaitsee aivan Maunulan keskustassa. Kirjasto-osan julkisivu on suuri lasi-ikkuna. Kuva: Susanna Pitkänen 2019.

Maunula-talon digipiste tarjoaa it-neuvontaa keskiviikkoiltaisin 15.1.2020 alkaen. Digipiste on suunniteltu tukemaan Asukastila Maunulan Mediapajan toimintaa. Mediapaja tarjoaa maksutonta it-tukea ja koneiden käyttömahdollisuuden joka arkipäivä klo 9-16.

Mediapaja sijaitsee Saunabaarin talossa osoitteessa Metsäpurontie 25.

Maunula-talon digipiste on avoin it-luokka, johon voi tulla työskentelemään opiston tietokoneilla itsenäisesti apua tarvittaessa kysyen. Jos haluat tarkempaa opastusta, voit varata ajan paikan päältä tai opistosihteeriltä numerosta 09 310 88516.

Digipiste on auki keskiviikkoisin 15.1.-6.5.2020 klo 16-20. Tällöin opastaja pyrkii auttamaan kaikenlaisten tietokoneongelmien kanssa. Aloittelijat ja seniorit saavat opastusta tietokoneen käytön perusteissa. Ohjausta myös englannin kielellä.

Viidessä oppimiskeskuksen koneessa on monipuolinen ohjelmistovalikoima kuten Adobe CC Pro 2019 -mediaohjelmat sisältäen mm. Photoshopin, InDesignin, Illustratorin ja Premiere Pron. Tilassa on myös langaton nettiyhteys.

Lisätietoa: https://ilmonet.fi/#!code=H202041

Helsingin työväenopiston kevään 2020 opinto-oppaan sivulta 151 alkaen löytyvät mediakurssit, joihin digipistekin luetaan. Digipiste on maksuton.
https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KasKo/tyovaenopisto/Tyovis-2020_kevat_WEB.pdf

>> Asukastila Maunulan Mediapaja
>> Maunula-talo

Maunula-seuran jäsenet koolla pohtimassa vuotta 2020

0

Maunula-seuran jäsenistö oli koolla Asukastila Maunulan Mediapajalla keskiviikkona 27. marraskuuta kuuntelemassa kirjailija Eira Mollbergia ja päättämässä seuran toiminnasta vuonna 2020.

Ennen kokouksen aloittamista kirjailija, toimittaja Eira Mollberg esitteliuusinta kirjaansa Villahousuhäpeä ja kertoi kirjailijan työstään. Mollberg on Savonia-palkittu teatteri- ja dokumenttiohjaaja ja kirjailija. Mollbergin isä oli ohjaaja Rauni Mollberg.

Eira Mollberg on asunut Maunulassa ja kirjoittanut tuoreen teoksensa Villahousuhäpeän (2019) lopullisen version Mediapajalla. Hän kertoi, että Mediapajan yhteisö oli hänelle tärkeä vastapaino kirjailijan yksinäiselle työlle. Villahousuhäpeä kertoo, millaista on fiksun, akateemisen naisen häpeä, alkoholismi ja putoaminen syvimpään kellariloukkoon. Miltä tuntuu kaivata jonkin suuremman yhteyteen ja äidin syliin? Entä voiko kaiken selittää sanoilla ja mikä oli se kuuluisa sana, joka oli alussa?

Syyskokous valitsi hallituksen ja päätti vuoden 2020 toimintasuunnitelman

Kirjailijavierailun jälkeen koolla ollut seuran jäsenistö valitsi seuralle uuden hallituksen, onnittelut kaikille! Puheenjohtajana jatkaa Hanna Temmes.

Jäsenet ja varajäsenet: Helen Elde, Jari Heikkinen, Anita Istala, Jyrki Kallius, Hannu Kurki, Liisa Lohtander, Teemu Mökkönen, Helena Peltola-Yrjölä, Hannele Rankamo ja Jukka-Pekka Tolvanen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Tapani Kontiala ja Teija Kamb.

Maunula-Seuran puheenjohtaja Hanna Temmes ja seuran viiri. Seuran logossa on kuvana kuu, joka on sanaleikki Maunulan ruotsinkielisestä nimestä Månsas.

Maunula-seura jatkaa toimintaansa aktiivisena aluetiedottajana ja tapahtumatuottajana: Musaa ja Makkaraa -festarit tulevat jälleen, samoin seura on mukana Maunula-päivässä. Seura ylläpitää Maunulan Seinä -sivua Facebookissa ja on aktiivinen Maunulan Sanomien toimitustyössä. Maunulan uusi Kotikaupunkipolku ilmestyy vuonna 2020, osin se onkin jo valmis! Uutta toimintaa edustaa mm. Maunulaa käsittelevä näytelmä ja teatteritoiminta.

Seuran toiminnan kivijalka ja tapahtumien mahdollistaja on Asukastila Maunulan Mediapaja, jonka toiminta jatkuu 2020 entistä vilkkaampana. Asiakasmäärä on noin 10000 henkilöä vuodessa.

Syyskokous päätti myös perustaa Maunula-Seuran kulttuurijaoston. Kuka tahansa pääsee mukaan jaoston toimintaan! Siitä kuulette lisää myöhemmin.

📣 Haluatko liittyä mukaan hyvään seuraan? Tervetuloa Maunula-Seuraan! >> Liity jäseneksi

Kirjailija Eira Mollberg ja Mediapajan vastuuhenkilö Hannele Rankamo.

Maunulan Sanomat 4/2019 on ilmestynyt

0

Maunulan Sanomien joulu- ja talvinumero 4/2019 ilmestyi tänään torstaina 28.11.2019.

Maunulan Sanomat tehdään ja jaetaan vapaaehtoisvoimin. Lehteä jaetaan vapaaehtoisille jakajille la 30.11. klo 11-12 ja su 1.12. klo 12-13 asukastila Maunulan Mediapajalla (Metsäpurontie 25) sekä muulloin arkisin Mediapajan normaaleina aukioloaikoina klo 9-16.

Tee hyvä työ Maunulan puolesta. Jaa lehti taloyhtiöösi tai naapurustoosi.

>> Maunulan Sanomat

Maunulan tiernapojat 15.12. klo 17

0

Maunulan astetta modernimmat tiernapojat luovat joulun tunnelmaa. Tule ja näe, kumartaako murjaani tänä(kään) vuonna Herodesta! Esitys ja kierros Maunulan raitilla 15.12. klo 17.00, lähtö kirjaston edestä, Maunula-talon pääovelta.

Yleisön toivotaan ottavan mukaan lyhtyjä ja kynttilöitä! Myös tontut ja enkelit tervetulleita.

Lopuksi kerätään kolehti naistenpankille.

✨✨🎅👼🤶✨✨

Tervetuloa!

Maunulan 139. aluefoorumi 2.12. – aiheena Tuusulanbulevardin suunnittelu

0
KEsäkuussa 2019 kaupunki pyysi asukkailta näkemyksiä Tuusulanbulevardista.

139. aluefoorumi pidetään ma 2.12.2019 klo 18-20 Asukastalo Saunabaarissa (Metsäpurontie 25, 3. krs., Maunulasali). Aluefoorumilla keskustellaan Tuusulanbulevardin suunnittelusta yhdessä metsäläläisten kanssa.

Tilaisuudessa tulkitaan Tuusulanbulevardin suunnittelua Sirkku Wallinin väitöskirjan ”Managing urban complexity – Participatory planning, self-organization and co-production of urban space” jäsennysten pohjalta.

Maunula-talolla esiteltiin to 21.11. Tuusulanbulevardin suunnittelusta kesäkuusssa tehdyn verkkokyselyn vastauksia, joiden analyysi osoittautui ongelmalliseksi vastausten suuren määrän takia.

Kaupunki keskittyy jatkossa suunnittelualueen eteläosan suunnitteluun ja vuorovaikutukseen.

Ohessa on kuvia 18.12.2019 hyväksytystä raportista Tuusulanbulevardi – Bulevardikaupunginosan suunnitteluperiaatteet sekä aikatauluja yleiskaavan toteutusohjelmasta.

Kaupunkiympäristölautakunnassa 18.12.2018 hyväksytty raportti Tuusulanbulevardi – Bulevardikaupungin suunnitteluperiaatteet: www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatos/2018/Kymp_2018-12-18_Kylk_36_Pk/7A556515-3A2C-CEB3-8ED9-6778AF700000/Liite.pdf

Oulunkylä Maunula aluesuunnitelman luonnoksessa lienee ennakoitu yleiskaavan toteuttamisesta syntyvät kaavamuutokset: www.hel.fi/static/hkr/aluesuunnitelmat/oulunkyla_maunula_alsu/ouma_metsa_ja_puustoinen_verkosto.pdf

Edellinen aihetta käsitellyt 134. aluefoorumi 11.2.2019

Kirjailijavieraana Eira Mollberg ja Maunula-seuran syyskokous Mediapajalla 27.11. klo 18

0

Maunula-Seura on toiminut jälleen tänä vuonna aktiivisesti tuoden iloa ja väriä Maunulaan! Seuran avoin syyskokous pidetään Asukastila Maunulan Mediapajalla keskiviikkona 27.11. klo 18-20 Ennen kokouksen aloittamista maunulalainen kirjailija, toimittaja Eira Mollberg esittelee uusinta kirjaansa Villahousuhäpeä.

Tilaisuus on kaikille avoin, joten pyydä naapurikin mukaan! Kahvi- ja glögitarjoilu. ☕🍷☕🍩🍰 Tervetuloa! Tilaisuus on maksuton!


Eira Mollberg on Savonia-palkittu suomalainen teatteri- ja dokumenttiohjaaja ja kirjailija. Mollbergin isä oli ohjaaja Rauni Mollberg, jonka suhteesta lapsiinsa Eira Mollberg on kirjoittanut kaksi kirjaa.

Villahousuhäpeä (2019) kertoo, millaista on fiksun, akateemisen naisen häpeä, alkoholismi ja putoaminen syvimpään kellariloukkoon. Miltä tuntuu kaivata jonkin suuremman yhteyteen ja äidin syliin? Entä voiko kaiken selittää sanoilla ja mikä oli se kuuluisa sana, joka oli alussa?

Mollbergin kuva: Ilta-Sanomat.

Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho konsertoivat Maunula-talossa 15.10.

0

Tänä iltana Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho Maunula-talon Metsäpurosalissa tiistaina 15.10. Ovet klo 18.30. Konsertti klo 19. Väliaika, kahvio avoinna 18-21.
Liput ennakkoon 18 € + toim. maksu: www.lippu.fi
ja ovelta (pieni rajoitettu määrä) 20 €.

Jonna Tervomaan uljaan uran salaisuuksia ovat hänen ehtymätön voimansa live-esiintyjänä ja tulkitsijana, hänen joukosta erottuva, oma äänensä sekä pelkäämätön tapansa kulkea omia polkujaan. Tervomaan laulut ovat yhdistäneet erilaisia ihmisiä jo vuosia. Hänen laulunsa ovat ihmisten ääntä. Artisti haastaa itsensä aina uudestaan ja vaatii myös bändiltään sekä omistautumista että heittäytymistä.

Nyt tämä tuotteliaassa vaiheessa elävä artisti tuo Maunula-talon Metsäpurosaliin paikalle esityksen, jossa taiturillinen kokoonpano (Jussi Jaakonaho kitarat, Jonna Tervomaa laulut) loihtii Tervomaan musiikista kaikkein verevimpiä sävyjä, jättäen lauluille runsaasti elintilaa ja esitellen artististakin uusia puolia.

Jussi Jaakonaho, palkittu kitaristi-tuottaja monen suomalaisen huippuartistin taustalta (mm. Ismo Alanko, Chisu, Jonna Tervomaa, Tuure Kilpeläinen), julkaisi ensimmäisen instrumentaalisen sooloalbuminsa syyskuussa 2017. Se huomioitiin laajalti kotimaisessa mediassa kuin myös vaikutusvaltaisessa yhdysvaltalaisessa Vintage Guitar -lehdessä. Uusin aluevaltaus on työskentely säveltäjänä ja soittajana tulevan, uuden TV-sarjan kunnianhimoisen score-musiikin parissa.

Aluefoorumi 30.9. Maunulan turvallisuudesta

0

Maunulan 137. aluefoorumilla ma 30.9.2019 klo 18-20 keskustellaan Maunulan turvallisuudesta.

Projektipäällikkö Ville Reihe esittelee Pirjontien ja Pirkkolantien rakennustöiden vaikutusta Maunulan liikenteeseen.

Keskustelua käydään myös muutosten vaikutuksista liikenneturvallisuuteen.

Lisäksi esitellään Maunulan sijoitus Helsingissä vuonna 2018 tehdyn turvallisuuskyselyn tuloksissa. Kysely on tehty kolmen vuoden välein ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Tilaisuuden ajankohta: ma 30.9.2019 klo 18-20
Tilaisuuden paikka: Asukastalo Saunabaari, Metsäpurontie 25, 3. krs., Maunulasali

Aluefoorumitoiminnan tavoitteena on saada asuinalueella käyntiin positiivinen kehityskierre. Aluefoorumi kerää yhteen asuinalueen kehittämisestä kiinnostuneita: aktiivisia asukkaita, taloyhtiöiden ja yhdistysten edustajia, yrittäjiä sekä virkamiehiä ja kunkin teeman asiantuntijoita.

Maunulan Sanomien syysnumero 3/2019 on ilmestynyt

0

Maunulan Sanomien syysnumero 3/2019 ilmestyi 20.9.2019.

Lehteä jaetaan vapaaehtoisille jakajille asukastila Maunulan Mediapajalla (Metsäpurontie 25) arkisin Mediapajan normaaleina aukioloaikoja klo 9-16. Tee hyvä työ Maunulan puolesta: Jaa lehti omaan taloyhtiöösi!

Maunulan Sanomat on vuonna 1990 perustettu kaupunginosalehti; riippumaton alueellisen kehittämisen äänenkannattaja. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen levikkialue on Maunula, Pirkkola ja Metsälä (yhteensä noin 5300 asuntoa). Painos on 7000 kpl.

Maunulan Sanomat toimitetaan ja jaetaan vapaaehtoisvoimin eli kenellekään ei makseta palkkaa. Toimituksen kokoukset ovat kaikille asukkaille avoimia.

Lue lisää: www.maunula.net/ajankohtaista/maunulan-sanomat