Maunula-talo

Vuonna 2016 avattu Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvellut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Talossa on kahvio ja monitoimisali, sekä paljon asukkaiden käyttöön sopivia tiloja. Maunula-talo sijaitsee Maunulan keskustassa, osoitteessa Metsäpurontie 4.

Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus.

Maunula-talon sivut ovat osoitteessa http://maunulatalo.fi

Maunula-talon toiminnan suunnittelu on perustunut alusta lähtien kaupunkilasten toiveille ja ideoille. Talon resursseja jaetaan asukkaiden näkemysten mukaan niin kutsutulla osallistuvan budjetoinnin mallilla. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että vuosittain talossa järjestetään tapahtumia ja toimintaa, jotka ovat kaupunkilaisten itsensä ideoimia, suunnittelemia ja päättämiä. Kaikki vaiheet ideoinnista äänestykseen ovat avoimia talon toiminnasta kiinnostuneille.

Asukkaiden toivomuksesta taloon on perustettu mm. kahvila ja järjestetty viikonloppuisin festivaaleja.

Maunula-talo sijaisteee aivan Maunulan keskustassa. Kirjasto-osan julkisivu on suuri lasi-ikkuna. Kuva: Susanna Pitkänen 2019.
Maunula-talon piha-alue sopii hyvin ulkotapahtumien järjestämiseen. Kuva: Susanna Pitkänen 2019.